Kevin Schijven Kevin Schijven
21/07/2022 18:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2022 18:35

Final Fantasy 7 krijgt NFT’s van Square Enix en Enjin op Polkadot

icon-nft
NFT nieuws
Final Fantasy 7 krijgt NFT's van Square Enix en Enjin op Polkadot

Foto: Urbanscape / Shutterstock.com

Square Enix gaat non-fungible tokens (NFT) uitgeven van zijn beroemde Final Fantasy videogame series. De Final Fantasy NFT’s zullen lanceren op het Efinity platform van Enjin.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Final Fantasy VII NFT’s

Het gaat dan specifiek om NFT’s van het computerspel Final Fantasy VII (7) ter viering van zijn 25ste verjaardag. Het spel lanceerde in 1997 op de Playstation en ontving onlangs nog een remake. Enjin kondigt het nieuws aan via Twitter:

De NFT’s worden volgens het persbericht in eerste instantie niet los verkocht, maar zijn gekoppeld aan fysieke actiefiguren en ruilkaarten. Final Fantasy fans kunnen voor $4 een pakje van zes ruilkaarten kopen. Deze worden in de lente van 2023 uitgegeven en worden geleverd met een NFT code.

De actiefiguren pakken een stukje duurder uit. Square Enix zal in de herfst van 2023 een actiefiguur van het hoofdpersonage ‘Cloud Strife’ uitbrengen voor $130 en een ‘premium’ versie van $160. Fans kunnen hun bestelling al reserveren.

Advertentie

Enjin op Polkadot

Enjin is een van de eerste grote NFT spelers op de markt. Het bedrijf werd eigenlijk al in 2009 opgericht en ontwikkelde in 2017 de ERC-1155 standaard voor NFT’s op Ethereum (ETH).

Het bedrijf lanceerde zijn langverwachte Efinity platform in maart dit jaar op de Polkadot (DOT) blockchain. Enjin nam die beslissing vanwege de stijgende transactiekosten op Ethereum. De enjin coin (ENJ), nog wel op Ethereum, is met 88% gedaald sinds de top uit november 2021.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoe zullen fans reageren op deze NFT’s?

Of Final Fantasy fans deze NFT’s zullen omarmen, is maar de vraag. Een groot deel van de gaming community liet de afgelopen tijd luid en duidelijk horen dat zij niet bepaald enthousiast zijn over de komst van NFT projecten in deze sector.

Dat is begrijpelijk, aangezien de grote computerspeluitgevers de laatste jaren tonen dat zij geen moeite hebben om hun eigen fans op zoveel mogelijk manieren hun geld af te troggelen. Zelfs als dat ten koste gaat van de kwaliteit van het spel.

Fans vrezen dan ook dat NFT’s deze uitgevers wederom een nieuwe excuus geeft om dit nog een stap verder te nemen.

In mei van dit jaar kondigde Square Enix nog aan dat het bedrijf de rechten voor spellen als Tomb Raider, Deus Ex, Thief en Legacy of Kain heeft verkocht om verder op NFT’s, blockchain en de metaverse in te spelen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie