Kevin Schijven Kevin Schijven
04/05/2022 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2022 19:30

Final Fantasy maker verkoopt Tomb Raider, gaat voor blockchain & NFT

icon-nft
NFT nieuws
Final Fantasy maker verkoopt Tomb Raider, gaat voor blockchain & NFT

Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Square Enix, de grote Japanse computerspeluitgever bekend van de Final Fantasy reeks, kondigde deze week aan dat het bedrijf enkele dochterondernemingen samen met meerdere intellectuele eigendomsrechten gaat verkopen.

Het gaat dan om de dochterondernemingen Crystal Dynamics en Eidos. Zij worden verkocht samen met grote namen als Deus Ex, Thief, Legacy of Kain en Tomb Raider. De bedrijven en namen worden gezamenlijk verkocht aan het Zweedse Embracer Group voor maar liefst $300 miljoen. De verwachting is dat de deal na de zomer rond zal zijn

Square Enix maakte tevens bekend dat maar liefst 88 miljoen stuks uit de Tomb Raider franchise zijn verkocht sinds het eerste spel in 1996 werd uitgebracht. Onder Square zelf werden maar liefst 38 miljoen stuks verkocht van de nieuwste reeks Tomb Raider spellen sinds 2013. Toch ziet de gaming uitgever dit als een flop. Mensen speculeren dat Square mogelijk te hoge verwachtingen had, aangezien enorme aantallen alsnog zijn verkocht.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Blockchain, NFT en metaverse

De andere reden voor de verkoop is dat Square zich in de toekomst meer wil gaan richten op gaming met blockchain-technologie, de metaverse en non-fungible tokens (NFT).

“De transactie zal het bedrijf helpen zich aan te passen aan de veranderingen die gaande zijn in de wereldwijde zakelijke omgeving door een efficiëntere toewijzing van middelen tot stand te brengen. De transactie maakt de lancering van nieuwe bedrijven mogelijk door vooruitgang te boeken met investeringen op gebieden als blockchain, AI en de cloud.”

Aldus het persbericht. Dat komt overeen met wat de CEO van Square vorig jaar al aangaf. De laatste tijd kondigen steeds meer grote computerspelmakers aan dat zij gebruik gaan maken van blockchain en NFT’s. Zo was vandaag nog op Crypto Insiders te lezen dat voormalig Nintendo CEO Reggie Fils-Aimé ook sterk in blockchain gelooft.

De gaming community lijkt echter minder blij te zijn met deze ontwikkelingen. Zij vrezen dat deze technologie misbruikt wordt om nog meer geld van klanten af te troggelen. Daar staan veel van deze bedrijven al bekend om.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie