Timo Bult Timo Bult
04/05/2022 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2022 12:15

Ex-CEO Nintendo gelooft in gaming NFT’s, maar plaatst kanttekening

icon-nft
NFT nieuws
Ex-CEO Nintendo gelooft in gaming NFT's, maar plaatst kanttekening

Foto: Michael San Diego / Shutterstock.com

Het gebruik van cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT’s) is volgens sommigen een interessante use-case voor de nieuwe technologie. En ondanks dat veel gamers zelf er niet heel veel van moeten hebben, zijn er steeds meer bedrijven en vooraanstaande figuren die grote potentie zien. Zo ook de voormalige CEO van Nintendo of America, de Amerikaanse divisie van het bekende Japanse spelontwikkelaar Nintendo.

Ethereum NFT’s zijn helemaal terug, volume door het dak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Nintendo ex-CEO: “Ik geloof erg in blockchain”

Tijdens een interview met SXSW laat de ex-CEO van Nintendo, Reggie Fils-Aimé, weten grote potentie te zien in blockchain in games. Hij doelt daarmee vooral op de mogelijkheid om objecten in spellen vrij te verhandelen als bijvoorbeeld een NFT.

“Er zijn games waarin ik 300 uur heb geïnvesteerd… als ik klaar ben om naar iets anders over te gaan, zou het dan niet geweldig zijn om geld te verdienen met wat ik heb opgebouwd?”

Fils-Aimé zegt dan ook erg te geloven in blockchain technologie en in het ‘play-to-own’ concept. Wel stelt hij dat het gericht op de gamers moet zijn, en niet enkel een manier voor de ontwikkelaar om meer geld te verdienen.

“Nu zeg ik dat het in de context dat het logisch moet zijn voor de speler, het kan niet alleen een benadering door de ontwikkelaar zijn dat het interessant is of het is een manier voor hen als ontwikkelingsentiteit om uiteindelijk meer geld te verdienen. Het moet goed zijn voor de speler, maar ik zie een kans.”

Ook uitgever GTA ziet het wel zitten

De ex-CEO van Nintendo is niet de enige die potentie ziet, ook Take Two Interactive is positief. De uitgever van de beroemde Grand Theft Auto gameserie liet begin dit jaar in een interview weten “sterk overtuigd” te zijn dat NFT’s een toekomst hebben in Take-Two’s aanbod. De grote Franse game-ontwikkelaar Ubisoft lanceerde eerder al een NFT-platform voor in zijn spellen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie