Roy van Krieken Roy van Krieken
22/12/2021 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2021 14:30

Ubisoft zet plannen voor NFT integratie door, ondanks kritiek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ubisoft zet plannen voor NFT integratie door, ondanks kritiek

Foto: Tada Images/Shutterstock

Niet lang geleden maakte het gaming bedrijf Ubisoft bekend dat zij in zee zijn gegaan met Tezos (XTZ) om non-fungible tokens (NFT) binnen hun videospellen uit te geven. Het nieuwe Quartz platform van Ubisoft zou het mogelijk maken voor spelers om in-game items te bezitten die zijn gelinkt aan NFT’s. Er kwam heftige kritiek uit de gaming gemeenschap op deze nieuwe plannen. Desondanks lijkt Ubisoft vastberaden om de NFT adoptie door te zetten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ubisoft krijgt kritiek op NFT’s

De gaming community haalde hard uit naar Ubisoft omdat zij bang waren dat door middel van een integratie met NFT technologie videospellen volledig uitgemelkt kunnen worden. Door het stimuleren van het doen van in-game aankopen worden spelers sterk aangemoedigd om nog meer geld uit te geven. Om die reden viel het plan van Ubisoft in het verkeerde keelgat van een grote hoeveelheid gamers.

Ubisoft is echter vastberaden om de NFT integratie door te zetten, zo blijkt uit nieuwe uitspreken van de Blockchain Technical Director van Ubisoft, Didier Genevois. Volgens hem heeft Ubisoft aandachtig geluisterd naar alle feedback, zowel positief als negatief, en hebben zij besloten door te gaan met hun plannen.

Volgens hem is de integratie van NFT’s met de gaming industrie een proces wat veel tijd nodig heeft. Ook geeft hij aan dat het bedrijf zich ten alle tijden aan drie belangrijke principes zal blijven houden. Ubisoft zal altijd een veilige omgeving voor spelers garanderen, het zal verantwoordelijk omgaan met nieuwe technologie en het zal enkel energie-efficiente blockchains gebruiken.

Deze drie principes zullen de gamers wie kritiek hadden op de plannen van Ubisoft echter koud laten. Zij zijn namelijk vooral bezorgd om het vooruitzicht dat Ubisoft in de toekomst nog meer geld van hen afhandig zal maken, dit keer met behulp van innovatieve blockchain technologie.

Adoptie zet voort

Gisteren maakte Ubisoft nog bekend dat zij een nieuwe partnership hadden gesloten met de blockchain start-up Aleph.im. Zij zouden ervoor moeten gaan zorgen dat de NFT’s van Ubisoft op een decentrale manier opgeslagen kunnen worden op het Ubisoft Quartz platform.

Hoewel gamers dus een sterke afkeur hebben voor de ambitieuze plannen van Ubisoft, trekt het bedrijf zich hier weinig van aan. Zij zien duidelijk de potentie van NFT’s in combinatie met de gaming industrie en zijn vastberaden om deze koers door te zetten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie