Ivo Melchers Ivo Melchers
21/12/2022 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2022 13:10

Game-ontwikkelaars verwachten opkomst web3 games: onderzoek

icon-nft
NFT nieuws
Los juegos en la Web3: La nueva frontera del entretenimiento en línea

Foto: Svetlana Krivenceva/Shutterstock

Blockchain-entertainmentbedrijf Coda Labs heeft opdracht gegeven voor een onderzoek gericht op game-ontwikkelaars om een blik te werpen op hun mening over web3. Eerder kon je al in het NFT nieuws lezen dat de crypto gaming sector veel veerkracht toont in de huidige bearmarkt.

In de maanden oktober en november was de gaming activiteit namelijk goed voor bijna de helft van alle blockchain activiteit over 50 netwerken, met 800.875 dagelijkse Unique Active Wallets (UAW) die interactie hadden met smart contracts van games in november.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Opkomst web3 games

Uit het onderzoek is gebleken dat 75% van de game-ontwikkelaars in de toekomst verwacht te werken aan web3 projecten. Daarnaast gelooft meer dan de helft van de ondervraagden dat web3 de gaming industrie gaat revolutioneren. 40% is van mening dat de implementatie van web3 meer nieuwe gebruikers zal opleveren, terwijl 36% verwacht dat de integratie ervoor zal zorgen dat de games haar gebruikers beter kan behouden.

Sekip Can Gökalp, CEO en oprichter van Coda Labs, gaf ook commentaar op de onderzoeksresultaten:

‘’Dit onderzoek laat zien dat een meerderheid van de ontwikkelaars zich al heeft verdiept in de ontwikkeling van web3-games, gedreven door voordelen zoals extra financiering, nieuwe inkomstenstromen en het behouden van spelers.’’

Niet iedereen heeft dezelfde verwachtingen met betrekking tot de opkomst van web3 games. Het onderzoek liet namelijk ook zien dat 32% van de deelnemers denkt dat deze nieuwe industrie slechts een bevlieging is en niet lang zal bestaan.

Nieuwe inkomstenstroom web3

Naast het werven van nieuwe gebruikers en hen behouden, erkennen ontwikkelaars ook dat web3 nieuwe inkomstenstromen met zich meebrengt. 47% van de deelnemers aan het onderzoek benadrukte dat één van de belangrijkste voordelen van web3 de verkoop van non-fungible tokens (NFT’s) is. Daarnaast gelooft 43% in cryptocurrencies als een bron van extra inkomsten.

Eerder kon je lezen dat een onderzoek tot de conclusie kwam dat een grote meerderheid op het moment sneller een game zou spelen als ze crypto-beloningen zouden bieden. Daarnaast kwam het onderzoek tot de conclusie dat gamers liever bitcoin (BTC) verdienen dan NFT’s in games.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie