Ivo Melchers Ivo Melchers
14/12/2022 10:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2022 10:06

Gamers willen liever bitcoin verdienen dan NFT: onderzoek

Nieuws
Gamers willen liever bitcoin verdienen dan NFT: onderzoek

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Non-fungible tokens (NFT) hebben aan populariteit geen tekort gehad tijdens de afgelopen bullrun. Echter heeft deze nieuwe markt ook harde klappen moeten ontvangen als gevolg van de neerwaartse crypto markt in het afgelopen jaar. Dit neemt niet weg dat bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies ook een jaar hebben gehad die men snel wilt vergeten.

Eerder kon je in het NFT nieuws lezen dat het aantal nieuwe spelers in de crypto-gaming sector blijft groeien, ondanks een daling aan investeringen in deze sector. Ook bleek dat er nog steeds veel grote gamestudio’s nog steeds geen grote fan zijn van NFT’s. Zo gaf Valve, maker van Half-Life, begin dit jaar aan dat oplichters en volatiliteit de redenen waren om NFT’s niet te integreren op het populaire Steam.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Blockchain gaming

Een recent onderzoek van Zebedee, aanbieder van bitcoin-gaminginfrastructuur, heeft gamers uit de Verenigde Staten ondervraagd naar hun blootstelling en mening over blockchain gaming.

Uit het onderzoek blijkt dat 67% van de respondenten op het moment sneller een game zouden spelen als ze crypto-beloningen zouden bieden. Daarnaast gelooft 45% dat het voordelen biedt om gamekarakters en items met andere gamers te kunnen handelen. Daartegenover staat 23% met de mening dat dit een negatieve invloed zou kunnen hebben. De overige 32% gaf geen commentaar.

Liever bitcoin dan NFT

Naast de eerdergenoemde resultaten is het onderzoek ook tot de conclusie gekomen dat gamers liever bitcoin verdienen dan NFT’s in games. 27% van de deelnemers was namelijk geïnteresseerd in het verdienen van bitcoin, terwijl slechts 5% interesse had om NFT’s te verdienen. BTC krijgt dus sterk de voorkeur boven non-fungible tokens in zogenoemde play-to-earn (P2E) games.

Ben Cousens, de chief strategy officer van Zebedee, zei het volgende over de interesse in bitcoin:

‘’Ondanks dat het grootste deel van de aandacht van de industrie gericht is op NFT’s, ontdekten we dat bitcoin opvalt als het meest populaire gedecentraliseerde activum onder gamers in vergelijking met andere cryptocurrencies, waaronder NFT’s’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie