Timo Bult Timo Bult
14/10/2022 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:36

Crypto NFT games groeiden met 8% in Q3, ondanks dalende koersen

icon-nft
NFT nieuws
Crypto NFT games groeiden met 8% in Q3, ondanks dalende koersen

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

In tijden als nu wordt vaak duidelijk welke crypto-applicaties nu echt waarde bieden aan gebruikers. Een zo’n sector binnen crypto is gaming. Uit een recent rapport van DappRadar blijkt dat alhoewel de investeringen in deze sector vorig kwartaal zijn gedaald, het aantal nieuwe spelers blijft toenemen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto games blijven populair

Volgens de onderzoekers haalden crypto-gaming projecten in september $156 miljoen aan investeringen op. Het totaal voor het derde kwartaal van 2022 komt daarmee op $1,3 miljard uit. Dat is maar liefst 48% minder dan het tweede kwartaal.

Toch is DappRadar positief: “Ook al kende dit kwartaal het laagste investeringsniveau, het toonde aan dat de sector nooit stopt met groeien en dat nieuwe grote spelers de markt betreden.” Geschat wordt dat dit jaar ongeveer $9,2 miljard in de crypto gaming-sector zal worden geïnvesteerd.

Ondanks dat de investeringen afnemen is er op fundamenteel vlak alsnog goed nieuws te melden. Het aantal spelers neemt namelijk nog steeds toe.

Advertentie

Crypto gamers groeien in aantallen

In september zag de blockchain gaming-industrie een toename van het aantal unieke actieve wallets (UAW) van 8%. Volgens het onderzoek zijn er daarmee nu 912.000 UAW’s, wat goed is voor 48% van alle blockchain-activiteiten. Gaming is dan ook een van de meest dominante sectoren binnen crypto. Dat blijkt onder andere uit de onderstaande grafiek:

UAW’s in DeFi en Gaming – Bron: DappRadar

De meest gespeelde blockchain-games zijn op dit moment Alien Worlds. Het spel zag in het derde kwartaal gemiddeld 190.770 dagelijks actieve spelers, wat een toename is van 14% ten opzichte van het kwartaal ervoor. Splinterlands eindigt op plek twee met 159.522 dagelijks actieve spelers. Dat is een afname van 47%.

In recent crypto nieuws was te lezen dat crypto games ook voor bedrijven en clubs zelf steeds populairder worden. De voetbalclub AC Milan lanceerde zelfs een eigen NFT game. De Epic Game Store van de maker van het bekende spel Fortnite voegde in september daarnaast het eerste NFT spel toe.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie