Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
16/09/2022 10:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2022 10:33

Epic Games Store van Fortnite-maker lanceert eerste NFT-game

icon-nft
NFT nieuws
Epic Games Store van Fortnite-maker lanceert eerste NFT-game

Foto: nikkimeel / Shutterstock.com

Amerikaanse ontwikkelaar van computerspellen Epic Games, bekend van het spel Fortnite, onthult de eerste NFT-game in de Epic Games Store. Op 15 september kondigde Epic Games de officiële lancering van het spel met de titel ‘Blankos Block Party’ op het platform aan.

Ethereum NFT’s zijn helemaal terug, volume door het dak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Kleurrijk open-world multiplayer NFT spel

Blankos Block Party laat gebruikers spelen en samenwerken in een kleurrijke online wereld. Het is geïnspireerd op de designer/vinyl speelgoed cultuur. Non-fungible tokens (NFT’s) worden in het spel gebruikt om unieke items zoals avatars en accessoires weer te geven, die kunnen worden gekocht en verkocht via de marketplace van het spel. 

Gaming studio Mythical Games lanceerde Blankos Block Party ongeveer twee jaar geleden met een open bèta. Volgens Mythical heeft dit al meer dan een miljoen spelers  aangetrokken. 

Nu heeft de Epic Games Store Blankos Block Party toegevoegd aan hun aanbod, de eerste Web3– of NFT-gebaseerde titel op het platform.

Advertentie

Het eerste NFT-spel draait op EOSIO

Het spel draait op een private blockchain gebaseerd op EOSIO (nu Antelope). Er is geen mining nodig om NFT’s te maken of te integreren in de Marketplace. Het spel zou hierdoor “milieuvriendelijk en duurzaam” zijn.

“Blankos Block Party is gebouwd op een private, permissioned blockchain gebaseerd op de EOSIO infrastructuur die een Proof of Authority consensus model gebruikt dat milieuvriendelijker en duurzamer is dan het Proof of Work model. Voor het minten van NFT’s en de integratie van de Marktplaats via ons platform is geen mining nodig.”

Tot 28 september, wanneer het eerste seizoen van het volledige spel wordt gelanceerd, is het spel al gratis te downloaden in de “early access” vorm.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Blijf op de hoogte

Bijna dagelijks schrijven we over de nieuwste ontwikkelingen in het NFT nieuws. Zo heeft Starbucks deze week NFT’s gelanceerd, heeft een bankgigant onlangs een stuk grond in de metaverse gekocht en hebben meerdere merken NFT’s gelanceerd tijdens de NY Fashion Week

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie