Kevin Schijven Kevin Schijven
13/09/2022 16:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2022 16:03

Starbucks lanceert NFT’s samen met Ethereum layer-2 netwerk Polygon

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Polygon (MATIC), een zogeheten layer-2 schalingsnetwerk voor Ethereum (ETH), heeft het afgelopen jaar al een flink aantal grote samenwerkingen binnengesleept. Aan dat lijstje voegt Polygon nu ook Starbucks toe, de beroemde internationale koffiehuisketen uit de Verenigde Staten.

Polygon en Starbucks gaan samen werken aan een web 3.0 initiatief genaamd Starbucks Odyssey, en gaan samen een nieuwe collectie van non-fungible tokens (NFT) lanceren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon & Starbucks Odyssey

Starbucks klanten en werknemers kunnen binnenkort deelnemen aan zogenaamde Starbucks Odyssey ‘journeys.’ Dit is een reeks van online activiteiten zoals het spelen van games of het testen van je koffiekennis. Leden worden vervolgens beloond met een digitale postzegel in de vorm van een NFT.

Ook kunnen leden deze NFT’s kopen via een nieuwe marktplaats ingebouwd in de app van Starbucks Odyssey. Deze NFT’s zullen in beperkte oplage beschikbaar zijn en kunnen rechtstreeks met een creditcard gekocht worden. Men heeft geen cryptocurrencies of crypto-wallet nodig, meldt het persbericht, om het toegankelijk te houden.

Elke NFT zal een waarde hebben in punten die wordt gebaseerd op de zeldzaamheid ervan. De digitale zegels kunnen vervolgens gekocht of verkocht worden op de marktplaats waarbij bewijs van eigendom wordt vastgelegd op de blockchain van Ethereum. Leden kunnen deze punten verzamelen en inruilen voor cursussen, evenementen en merchandise.

Het nieuwe programma gaat later dit jaar van start, maar lijkt in eerste instantie alleen toegankelijk te zijn voor Amerikanen. In Nederland hebben we alsnog een dergelijke actie lopen voor NFT postzegels, namelijk die van PostNL.

Starbucks kondigde al in april aan dat het bedrijf van plan is om dit jaar een web3 en NFT initiatief te lanceren. Toen was nog niet bekend met wie het koffiehuis dit samen wilde doen.

De MATIC koers presteerde dit jaar een stuk beter dan de meeste andere crypto. MATIC staat desondanks 68% onder zijn record uit december 2021, maar dat is minder diep dan de meeste andere koersen. Vooralsnog heeft MATIC echter veel moeite om $1 te heroveren en komt momenteel op $0,93 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht
Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Advertentie