Kevin Schijven Kevin Schijven
13/09/2022 16:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2022 16:03

Starbucks lanceert NFT’s samen met Ethereum layer-2 netwerk Polygon

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Polygon (MATIC), een zogeheten layer-2 schalingsnetwerk voor Ethereum (ETH), heeft het afgelopen jaar al een flink aantal grote samenwerkingen binnengesleept. Aan dat lijstje voegt Polygon nu ook Starbucks toe, de beroemde internationale koffiehuisketen uit de Verenigde Staten.

Polygon en Starbucks gaan samen werken aan een web 3.0 initiatief genaamd Starbucks Odyssey, en gaan samen een nieuwe collectie van non-fungible tokens (NFT) lanceren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Polygon & Starbucks Odyssey

Starbucks klanten en werknemers kunnen binnenkort deelnemen aan zogenaamde Starbucks Odyssey ‘journeys.’ Dit is een reeks van online activiteiten zoals het spelen van games of het testen van je koffiekennis. Leden worden vervolgens beloond met een digitale postzegel in de vorm van een NFT.

Ook kunnen leden deze NFT’s kopen via een nieuwe marktplaats ingebouwd in de app van Starbucks Odyssey. Deze NFT’s zullen in beperkte oplage beschikbaar zijn en kunnen rechtstreeks met een creditcard gekocht worden. Men heeft geen cryptocurrencies of crypto-wallet nodig, meldt het persbericht, om het toegankelijk te houden.

Elke NFT zal een waarde hebben in punten die wordt gebaseerd op de zeldzaamheid ervan. De digitale zegels kunnen vervolgens gekocht of verkocht worden op de marktplaats waarbij bewijs van eigendom wordt vastgelegd op de blockchain van Ethereum. Leden kunnen deze punten verzamelen en inruilen voor cursussen, evenementen en merchandise.

Het nieuwe programma gaat later dit jaar van start, maar lijkt in eerste instantie alleen toegankelijk te zijn voor Amerikanen. In Nederland hebben we alsnog een dergelijke actie lopen voor NFT postzegels, namelijk die van PostNL.

Starbucks kondigde al in april aan dat het bedrijf van plan is om dit jaar een web3 en NFT initiatief te lanceren. Toen was nog niet bekend met wie het koffiehuis dit samen wilde doen.

De MATIC koers presteerde dit jaar een stuk beter dan de meeste andere crypto. MATIC staat desondanks 68% onder zijn record uit december 2021, maar dat is minder diep dan de meeste andere koersen. Vooralsnog heeft MATIC echter veel moeite om $1 te heroveren en komt momenteel op $0,93 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie