Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
11/09/2022 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2022 13:33

Aziatische bankgigant DBS koopt grond in The Sandbox metaverse

icon-nft
NFT nieuws
Aziatische bankgigant DBS koopt grond in The Sandbox metaverse

Foto: Arpan on Shutterstock / Shutterstock.com

DBS Bank, de grootste bank in Singapore, heeft bekend gemaakt dat het een partnerschap is aangegaan met The Sandbox, een op blockchain gebaseerd metaverse gaming platform.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bankieren in de metaverse

Als onderdeel van het partnerschap zal DBS een metaverse ervaring creëren en land kopen in The Sandbox om nieuwe diensten te bouwen voor klanten in de virtuele wereld die gebruik maakt van digitale avatars en NFT’s

DBS is het eerste bedrijf in Singapore dat een partnerschap aangaat met The Sandbox, en de eerste bank in de stadstaat die de metaverse betreedt, aldus DBS in een verklaring. 

“In het afgelopen decennium zijn de grootste veranderingen in de financiële wereld gekatalyseerd door digitale ontwikkelingen,” zei Piyush Gupta, chief executive officer van DBS, in de verklaring. 

“In het komende decennium, aangedreven door nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en blockchain, hebben deze verschuivingen het potentieel om nog ingrijpender te zijn. Metaverse technologie, hoewel nog steeds in ontwikkeling, zou ook de manier waarop banken omgaan met klanten en gemeenschappen fundamenteel kunnen veranderen.” 

Advertentie

Creating a BetterWorld

DBS zal een 3×3 stuk LAND kopen – een eenheid van virtueel onroerend goed in The Sandbox – om “BetterWorld” te ontwikkelen, een interactieve ervaring die het belang van het bouwen van een betere, duurzamere wereld laat zien.

Sebastien Borget, mede-oprichter van The Sandbox en chief operations officer, spreekt zich ook uit in de verklaring:

“We verwelkomen DBS in The Sandbox als de eerste bank in Singapore die in de open metaverse stapt en zich aansluit bij onze inspanningen om de SingaporeVerse te creëren, een wijk op onze virtuele kaart die de cultuur van Singapore tot leven zal brengen in de metaverse.” 

DBS heeft open gestaan voor de implementatie van blockchain-oplossingen voor haar diensten. De bank is al eerder in het crypto nieuws geweest toen de bank toestemming kreeg om diensten met cryptocurrencies aan te bieden aan een beperkt aantal klanten.

Volgens CEO Piyush Gupta zullen meer dan 300.000 geaccrediteerde beleggers binnenkort toegang krijgen tot haar crypto diensten. De bank werkt eraan om te voldoen aan alle regelgevende richtlijnen om het risico op verlies voor beleggers te beperken.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie