Rico Engelbarts
10/07/2020 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2020 11:00

Brave Browser hard fork Braver verandert naam na juridische dreigementen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Brave Browser hard fork Braver verandert naam na juridische dreigementen

Op dinsdag 9 juli 2020, heeft het Braver Browser-team officieel aangekondigd dat ze al hun associaties met Brave Decentralized Browser, inclusief de naam van het product, verwijderen. De browser die eerst Braver heette, noemt zich nu Bold Browser. Naar verluidt werd Braver door het Brave-team bedreigd met juridische stappen die zouden leiden tot hoge kosten.
Het nu Bold-team heeft dit laten weten door een officiële verklaring op Twitter. Een code contributor, Dean van Dugteren, ontving juridische dreigementen en trok gauw aan de bel om uit te leggen op Twitter dat hij geen onderdeel uitmaakt van het managementteam van Bold.


Bold Browser besloot vervolgens om zijn naam aan te passen en alle associaties met Brave te verwijderen. Hierbij heeft het account de titel van het GitHub-project en naam van het Twitter-account gewijzigd.


De commotie en de hard-fork is ontstaan na een schandaal waarbij verborgen referral links in de resultaten van de Brave-zoekmachine verschenen. Hierna besloot een onderdeel van Brave zich te distantiëren en door middel van een hard-fork hun eigen project op te starten. Het Braver-project is open-source en vermijdt het gebruik van de BAT-token, een beloning voor het gebruiken van de Brave browser. Twitter-gebruiker CasPiancey legde het verhaal uit in drie foto’s.

Harde uithalen naar Brave Browser

Het gedrag van Brave wordt sterk afgekeurd door de crypto-community. Zo bekritiseerde de mede-oprichter van Monero (XMR), Riccardo Spagni en Blockstream CEO, Adam Back, het gedrag van Brave ten zeerste. Zij zijn niet de enige die hard uithalen naar Brave, er zijn namelijk genoeg gebruikers die hun support tonen voor de vertakking waaronder gebruikers die al ontevreden waren door de recente Binance plug-in.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie