Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Brave onder vuur na betrapt te zijn op affiliate auto-linking naar bitcoin (BTC) exchanges Binance en Coinbase

Brave, de op privacy gerichte blockchain webbrowser, ligt onder vuur nadat gebruikers erachter kwamen dat de browser automatisch URL’s aanvult met een zogenaamde referral codes voor affiliate marketing.

In andere woorden: als gebruikers de website van Binance.us, de Amerikaanse tak van de grote cryptocurrency-exchange, intikken in de adresbalk van Brave, dan vult de browser automatisch de link aan met een extra stukje tekst. Twitteraar Cryptonator1337 deed hier als eerst melding van:

- Advertentie -

Brendan Eich, CEO en medeoprichter van Brave, erkent het probleem en verontschuldigt zich. Hij meldt dat de “fout” binnenkort zal worden rechtgezet:

Engeleninvesteerder WhalePanda meldt dat Brave dit niet alleen voor links naar Binance toe doet, maar ook voor Coinbase, Ledger en Trezor:

Brave heeft een ingebouwde ‘opt-in’ optie om advertenties te bekijken en hiervoor uitbetaald te worden in Basic Attention Tokens (BAT). Deze affiliatie auto-link optie staat echter standaard aan. Eich meldt dat in de toekomst dit niet meer het geval zal zijn en zegt dat gebruikers het alvast uit kunnen zetten als ze dat willen.

Eich verontschuldigt zich meerdere malen en meldt dat het nooit meer zal gebeuren. Dimitar Dinev, directeur van JRR Crypto, zegt het alleen een “fout” is omdat ze betrapt zijn.

De reputatie van Brave, dat zich adverteert door op privacy te richten, is hierdoor wellicht behoorlijk beschadigd. Veel gebruikers melden op Twitter dat zij de browser voortaan niet meer zullen gebruiken.

Vorige week lanceerde Brave nog een nieuwe videobeldienst vergelijkbaar met Zoom.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.973,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.848,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.927,33 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.928,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.973,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.848,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.927,33 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.928,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...