brave_webbrowser_gaat_gebruikers_in_cryptocurrency_betalen_om_reclame_te_kijken

Brave webbrowser gaat gebruikers in cryptocurrency betalen om naar reclame te kijken

Op dit moment worden alle advertenties op websites nog geblokkeerd door de Brave browser, een webbrowser gericht op privacy, maar daar gaat na de lancering van de 1.0 versie verandering in komen. Gebruikers kunnen er dan voor kiezen om de advertenties toe te staan in ruil voor een kleine vergoeding. Voor websites zelf valt er echter nog weinig uit te halen.

De Brave browser biedt verschillende functies aan gebruikers. Zo kan een gebruiker ervoor kiezen om advertenties toe te staan in ruil voor een vergoeding die wordt uitbetaald in de native token van de browser, de BAT-token. Ook kan een gebruiker ervoor kiezen deel te nemen aan het Brave Rewards-programma.

Het Brave Rewards-programma staat gebruikers toe zijn of haar favoriete website met BAT-tokens te steunen. Elke maand wordt automatisch berekend hoe vaak en hoe lang een bezoeker zich op een site bevindt, waarna een bedrag op de wallet van de website wordt gestort. Het gaat hier dus vooral om de hoeveelheid tijd die een bezoeker op een website doorbrengt en heeft niets te maken met advertenties.

Een Brave-functie genaamd Brave Rewards stelt mensen die Brave gebruiken in staat om BAT te geven aan de sites die ze bezoeken. Wanneer iemand Brave Rewards inschakelt, zal de browser de tijd die ze op elke site besteden schatten en de maandelijkse BAT-bijdrage van die persoon verdelen over de sites die worden bezocht.

Advertentie

Twee problemen: dit beloningssysteem is op vrijwillige basis, en de BAT-token is op dit moment weinig waard. Stel dat een bezoeker niet meedoet aan Brave Rewards, maar wel advertenties op een website toestaat in ruil voor BAT-tokens, dan krijgt de bezoeker 70% van de opbrengst en Brave de overige 30%. In dat geval verdient de website, waarop de advertenties getoond worden, niets aan die advertenties. Alleen wanneer een bezoeker besluit mee te doen aan Brave Rewards kan een website iets verdienen.

Aangezien veel websites miljoenen mislopen vanwege browser-extensies zoals AdBlock, hoopt Brave een beter alternatief te bieden. Echter gaan in de praktijk eigenlijk alleen Brave en de websitebezoeker erop vooruit wanneer het om advertenties gaat. Wel kunnen websites iets verdienen aan Brave Rewards, maar de inkomsten daaruit zijn op dit moment nog té laag om een website te kunnen runnen.  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.767,70 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.718,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.742,10 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.771,17 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.783,20 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.789,55 Kopen
Laatste nieuws