Rico Engelbarts
18/06/2018 13:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2018 13:53

Bronx motorbendeleden aangeklaagd voor Ether-ontvoering van $2 miljoen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
bronx_motorbendeleden_aangeklaagd_voor_ether_uitvoering_van_2_miljoen_dollar

In november vorig jaar ontvoerde de 35-jarige Louis Meza een kennis met de hulp van drie bendeleden om de crypto-bezittingen van het slachtoffer te stelen. Een maand later werd Meza door het openbaar ministerie van Manhattan beschuldigd van ontvoering en het beroven van het slachtoffer. Destijds werden er videobeelden gebruikt om Meza aan te houden, maar van de rest van de verdachten ontbrak ieder spoor.
Deze week meldde het New York Daily News echter dat de bendeleden uit the Bronx: Cesar Guzman (Fuego), Allan Nunez (Joker) en Darrell Colon (Bishop) vervolgd worden voor het helpen van Meza bij de Ether-roof.
Volgens hulpofficier van justitie James Vinocur koos Meza het slachtoffer terwijl Guzman de andere twee leden rekruteerde.
Meza, die zich voordeed als een Uber-chauffeur, vroeg het slachtoffer om in een minivan te stappen. Toen diegene dat deed werd hij onder schot gehouden door Colon die zich op de achterbank van de auto verstopt had. Nunez was verantwoordelijk voor het besturen van de auto totdat het slachtoffer het wachtwoord van zijn Ethereum-wallet aan de criminelen prijsgaf. Na ongeveer twee uur zwichtte het slachtoffer en bewakingscamera’s legden vast hoe Guzman en Mez het huis van het slachtoffer binnengingen en voor $2 miljoen aan Ether stalen.
Gelukkig konden wetshandhavers de meerderheid van de cryptocurrency terughalen. Rob Georges, de advocaat van Guzman, voerde aan dat Guzman liefdadigheidswerk in the Bronx deed en presenteerde een document van een gemeenteraadslid dat zijn “goede karakter” bewees. Hij voegde eraan toe dat Guzman een minimale borgtocht zou moeten krijgen omdat zelfs Harvey Weinstein, de Hollywood-producent die beschuldigd wordt van verkrachting en aanranding, een klein bedrag van zijn netto inkomen moest betalen aan borgtocht. De drie bendeleden pleiten niet schuldig aan de beschuldigingen en worden vastgehouden op een borg van $50.000 per persoon.
Crypto-gerelateerde misdaden zijn de de loop der tijd toegenomen; van het bemachtigen van cryptocurrency door banken te hacken tot het versturen van phishing e-mails en het verkopen van gebruikersinformatie, criminelen proberen constant nieuwe manieren te vinden om mensen te misleiden.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie