Simon Bosch Simon Bosch
27/02/2024 17:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2024 16:53

Bullish: veelbesproken memecoin door het dak, stijgt 20% na goed nieuws

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bullish: veelbesproken memecoin door het dak, stijgt 20% na goed nieuws

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Bitcoin (BTC) was niet een van de best presterende cryptocurrencies van 2023 – bij lange na zelfs niet. De memecoin bonk (BONK) steeg bijvoorbeeld veel harder in waarde. Sinds halverwege december deed de altcoin het rustig aan, maar misschien begint BONK weer op stoom te komen.

Vreemde memecoin behaalt topprestaties in 2023

De BONK-memecoin heeft zijn naam te danken aan het Shiba Inu-hondje van de Dogecoin-meme, wiens knuppel het geluid ‘bonk’ maakt als hij ermee slaat. Je verzint het niet, maar toch trekt de meme enorm veel bekijks bij handelaren. Hij bestaat pas sinds eind 2022, maar slechts een paar dagen na zijn introductie steeg de coin met duizenden procenten.

Daarna hield BONK zich maanden erg rustig. In oktober kwam daar verandering in door de introductie op bepaalde exchanges en doordat de memecoin werd weggegeven als je Solana’s Saga-smartphone kocht. De meegeleverde coins waren hierna meer waard dan de telefoon zelf. Gemeten vanaf de bodem in oktober steeg de altcoin met bijna 20.000%, en op het moment van schrijven ligt de marktwaarde op zo’n 926 miljoen dollar.

BONK stijgt opnieuw door nieuwe samenwerking

Na de all-time high van afgelopen december daalde BONK opnieuw met ruim 70%, maar sinds 5 februari is de coin opnieuw begonnen aan een voorzichtige klim. Sindsdien is hij met ruim 50% gestegen.

Aan de bron van deze stijging ligt onder andere het nieuws dat een van Europa’s grootste fintech-bedrijven klanten zal laten handelen in de memecoin, zo blijkt uit een aankondiging op de decentralized autonomous organization (DAO) van de memecoin. Welk bedrijf dit precies is, is nog niet officieel. In ieder geval heeft het bedrijf meer dan 38 miljoen klanten in meer dan 50 landen en heeft het een bankenlicentie. De Britse neo-bank Revolut voldoet aan dat plaatje en wordt veel benoemd, alhoewel verder nog niet is bevestigd of dit het bedrijf in kwestie is.

Verder zal het helpen dat de crypto-markt in het algemeen momenteel erg sterk is. De bitcoin koers staat op het hoogste punt sinds eind 2021, en volgens analisten maakt de markt zich klaar voor ‘altseason’. Bonk is uiteraard een altcoin en profiteert dus wellicht van de goede omstandigheden.

Claim 750.000 gratis BONK

Anycoin Direct, een Nederlands cryptohandelsplatform, geeft alle lezers van Crypto Insiders vandaag 750.000 BONK gratis. Klik op de onderstaande knop om jouw gratis BONK te claimen.

Claim 750.000 gratis BONK

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie