Simon Bosch Simon Bosch
05/01/2023 12:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2023 12:35

Door Dogecoin geïnspireerde memecoin BONK steeg al duizenden procenten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Door Dogecoin geïnspireerde memecoin BONK steeg al duizenden procenten

Foto: Trybex/Shutterstock

Bearmarkt of niet, de memecoins zijn nog uit de markt verdreven. Sterker nog, zo nu en dan komt er een nieuwe bij. Gloednieuw is Bonk (ticker: BONK). Deze token noemt zichzelf de eerste ‘Solana Dog Coin’, en doet nu een kunstje dat we zouden verwachten in een bullmarkt: hard stijgen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe dogecoin-achtige memecoin stijgt hard

De naam is gebaseerd op de meme van het bekende Shiba Inu-hondje (waar Dogecoin op gebaseerd is) die iets of iemand met een knuppel bewerkt. Volgens CoinGecko wordt de token pas sinds 29 december verhandeld. Vorige maand is de token gelanceerd via een airdrop, en nu al heeft de token een marktwaarde van 84 miljoen dollar. Sinds de airdrop is de token al met een paar duizend procent gestegen, alhoewel dit per exchange verschilt door een gebrek aan liquiditeit.

Een belangrijke factor hierin lijkt een enorme token burn te zijn. De betreffende tokens waren volgens een tweet van de oprichters van het NFT project DeGods. Meer dan 500 miljard van de coins zijn vernietigd – dat is ongeveer 0,5% van de totale supply.

https://twitter.com/bonk_inu/status/1610461314681372672

Ondertussen is BONK ook hard gestegen in populariteit op op Solana gebouwde Decentralized Finance (DeFi) projecten. Volgens CoinDesk kun je enorme staking-rendementen van tot 1.000% op jaarbasis halen met BONK.

Ook sleept de crypto op het moment van schrijven enorme handelsvolumes binnen bij bepaalde exchanges. In sommige gevallen staat het zelfs op de eerste plaats wat handelsvolume betreft, zoals bij het DeFi-platform Orca. Hier ligt het volume op het moment rond de 21 miljoen dollar.

Advertentie

Memecoins zoeken nieuwe drijfveer

De meeste memetokens worden op het moment minstens zo hard geraakt als andere cryptocurrencies. Waar sommige crypto’s nog een redelijk duidelijk gebruiksdoel hebben is de ‘intrinsieke waarde’ van memecoins vaak op zijn minst twijfelachtig.

Net zoals elke voorgaande bearmarkt zorgt de huidige ervoor dat coins en bedrijven nieuwe manieren moeten zoeken om te overleven. Dogecoin (DOGE) is onlangs nog hard gestegen, maar na de stijging dumpten whales op grote schaal veel van hun tokens. Mogelijk duurt het dus nog wel even voordat ze de geestdrift van de afgelopen jaren weer hebben gevonden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie