Roy van Krieken Roy van Krieken
13/06/2021 14:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2021 14:25

‘Cardano (ADA) community is een vreemde cult,’ zegt deze bekende miljardair

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) community is een vreemde cult, zegt deze bekende miljardair

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Voormalig hedgefondsmanager en de huidige CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, heeft zich onlangs behoorlijk negatief uitgesproken over Cardano (ADA). In een interview met Yahoo Finance liet de miljardair weten dat hij het niet begreep dat Cardano een dusdanig grote marktkapitalisatie heeft.

“Dingen zoals Cardano shockeren me en het shockeert elke slimme ontwikkelaar die ik ken. Ze hebben iets gedaan dat voor deze ‘vreemde cult’ zorgt”.

Mike Novogratz is al een behoorlijke tijd een bekende naam binnen de wereld van cryptocurrencies. Met zijn bedrijf, Galaxy Digital, is hij diep verbonden met de markt. Galaxy Digital heeft onlangs zelfs een aanvraag gedaan voor een bitcoin (BTC) ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het is dus niet dat Novogratz negatief is over de crypto markt in het algemeen.

Alleen over Cardano is hij klaarblijkelijk niet te spreken. Echter, hij stelt dat ondanks zijn afkeer voor het project hij niet gelooft dat Cardano binnenkort het loodje zal leggen. Volgens Novogratz sterven coins met een dergelijke community niet zomaar uit.

In maart van dit jaar kwam naar buiten dat Novogratz wel geïnteresseerd raakte in Cardano. Hij werd zelfs door oprichter van het project en topman van het bedrijf achter Cardano, Charles Hoskinson, uitgenodigd om eens een praatje te maken. Het lijkt er echter op dat hij nooit op die uitnodiging is ingegaan.

Volgens Hoskinson is de reden voor de negatieve houding van Novogratz jegens Cardano het feit dat hij ‘Team Ethereum’ is. Ethereum (ETH) en Cardano concurreren uiteraard stevig met elkaar. Cardano zou dan ook volgens sommigen de crypto zijn die Ethereum van de troon zou moeten stoten. Mocht dit inderdaad het geval zijn dan komt het natuurlijk niet als een verrassing dat Novogratz zich negatief uitlaat over Cardano.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie