Roy van Krieken Roy van Krieken
06/07/2021 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2021 17:04

Cardano (ADA) Foundation maakt ambitieuze plannen bekend: Dit willen ze bereiken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) Foundation maakt ambitieuze plannen bekend Dit willen ze bereiken

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De Cardano Foundation, de organisatie die toezicht houdt op de ontwikkeling van de populaire cryptocurrency Cardano (ADA), heeft onlangs een aantal doelen van het project bekend gemaakt. Deze doelen zijn op zijn zachtst uitgedrukt indrukwekkend te noemen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Banken en grote bedrijven

Frederik Gregaard, CEO van de Cardano Foundation, liet in een online presentatie weten wat hij hoopt dat Cardano zal bereiken in de komende jaren. Het draait hier vooral om het binnenhalen van grote externe partijen, hetgeen voor Cardano van cruciaal belang is volgens Gregaard.

Zo hoopt Gregaard dat in 2026 zeker 50 banken over de hele wereld gebruik zullen maken van Cardano’s native token ADA. Dit zal ook de focus zijn van de strategie van het team achter Cardano de komende jaren.

Mochten inderdaad banken in zee gaan met Cardano dan zou dit ADA holders in staat moeten stellen om hun ADA tokens gemakkelijk om te zetten in fiat-valuta. 

Daarnaast beweert Gregaard dat tenminste drie Fortune 500 bedrijven in zee zullen gaan met Cardano binnen drie jaar en dat dit zelfs op zal lopen tot tien in 2026. Ambitieuze plannen dus! Niet alleen wil Gregaard dergelijke bedrijven tot de blockchain introduceren, ook wil hij dat deze bedrijven actief gebruik gaan maken van ADA.

Advertentie

Cardano wil blijven groeien

Niet alleen wil Cardano externe grote partijen aantrekken. De hoeveelheid wallets die in gebruik zijn binnen het Cardano ecosysteem moet sterk groeien en de on-chain activiteit van deze wallets moet omhoog. Er moeten dus meer gebruikers komen, die beurtelings weer actiever zullen zijn.

De volledige Cardano blockchain zou binnen vijf jaar volledig zelfvoorzienend moeten zijn en volledig geleid worden door de Cardano gemeenschap. Op dit punt hoopt de Cardano Foundation inmiddels ook een miljard gebruikers te hebben binnen het ecosysteem.

Om deze ambitieuze doelen ook daadwerkelijk te halen heeft de Cardano Foundation een twee-stappen plan opgesteld. Aan de ene kant moet de vraag naar blockchain technologie en ADA groeien en aan de andere kant moet Cardano een “kwalitatief hoog en gedecentraliseerd” product leveren.

De tijd zal uitwijzen of deze mooie doelen van de Cardano Foundation ook daadwerkelijk bereikt zullen worden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie