Shane Kuijpers
01/07/2021 18:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2021 18:44

Cardano (ADA) gaat belangrijke samenwerking aan met leenplatform Nexo

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) gaat belangrijke samenwerking aan met leenplatform Nexo

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) is geïntegreerd met de financiële diensten van crypto-startup bedrijf Nexo en dat is goed nieuws voor de Cardano community. Nexo is een van de grootste aanbieders van leningen die door crypto gedekt zijn.

Nexo begon in 2017 voor het eerst met die leningen, in samenwerking met Credissimo, een FinTech bedrijf uit Malta. Het bedrijf stelt gebruikers in staat om cryptocurrencies te kopen met fiat. Daarnaast kun je je fiat lenen met crypto als onderpand. Ook kun je als klant rente verdienen op zowel je fiat als crypto bezittingen.

Nexo kwam zelf met tekst en uitleg waarin duidelijk werd gemaakt wat voor diensten de samenwerking met Cardano extra met zich meebrengt. Zo kunnen gebruikers van Nexo vanaf nu ADA kopen met zowel fiat als een aantal andere cryptocurrencies, onder andere: bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en binance coin (BNB). Vanaf nu is het ook mogelijk om tot 8% rente te verdienen aan ADA in je Nexo wallet. Deze wordt dagelijks uitgekeerd. De laatste dienst die wordt aangeboden is het lenen van fiat met ADA als onderpand.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Tevredenheid heerst

Medeoprichter van Nexo, Antoni Trenchev, had in een persbericht van het bedrijf het volgende te zeggen:

“Blockchain organisaties zoals Nexo en Cardano hebben veel potentieel om elkaar een serieuze duw in de rug te geven inzake digitale financiën. Het maakt me enthousiast om dat te zien gebeuren. Nexo creëert toegevoegde waarde voor ADA, vermindert de verkoopdruk, en creëert een toestroom van gebruikers, waaronder mensen die misschien net beginnen met crypto. Andersom verbreedt Cardano onze totale markt en verruimt de opties van bestaande klanten, die geld investeren via ons platform.”

Ook bij IOHK, het bedrijf wat achter de ontwikkeling van cardano zit, is men tevreden met de samenwerking. Romain Pellegrin, CTO van IOHK kwam ook aan het woord: 

“Interoperabiliteit is essentieel voor verdere mainstream adoptie van blockchain en cryptocurrency. Ons partnerschap met Nexo is een nieuwe stap in de juiste richting. Deze samenwerking zal niet alleen ADA-houders in staat stellen om hun wallet te beheren, maar zal gebruikers ook in staat stellen om ADA direct te kopen met fiat of met crypto op de Nexo app. Door Nexo in ons groeiende ecosysteem op te nemen, krijgt de Cardano-gemeenschap nog meer opties en liquiditeit voor ADA. Samenwerken met Nexo om dit proces gebruiksvriendelijk te maken voor diegenen die nieuw zijn met crypto zal een bredere adoptie van Cardano aanmoedigen.”

Cardano is de laatste tijd sowieso bezig met het uitbreiden van hun ecosysteem. In de aanloop naar de, in augustus verwachtte, Alonzo-update zijn er positieve signalen te zien. Zo was vorige week nog te lezen dat het netwerk 60.000 stakers mocht verwelkomen in 3 weken tijd. De komende maanden gaan belangrijk worden voor Cardano.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie