Roy van Krieken Roy van Krieken
26/08/2021 16:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2021 16:55

Cardano (ADA) gaat gebruik maken van compliance solution Confirm om ‘massa adoptie’ te stimuleren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) gaat gebruik maken van compliance solution Confirm om massa adoptie te stimuleren

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) heeft onlangs de stap gemaakt om gebruik te gaan maken van een zogeheten compliance solution. Een compliance solution is een manier waarop processen binnen een bedrijf zo goed mogelijk de regulaties na kunnen leven en om criminelen makkelijker na te trekken.

Doordat de populariteit van cardano de afgelopen tijd enorm is gestegen, is er helaas ook te zien dat de activiteit van malafide personen toeneemt. Zo is het aantal oplichters dat gebruik maakt van cardano op het moment erg groot. Deze nieuwe compliance solution zal een belangrijke stap zijn in het uitbannen van dergelijke illegale activiteit op het netwerk.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano kiest voor Confirm

De Cardano Foundation, de non-profit organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van het project, heeft onlangs gekozen voor het analytics bedrijf Confirm om de rol als compliance solution te vervullen.

Dit werd bekend middels een persbericht van Confirm. Op deze manier wordt het voor Cardano mogelijk om veel gemakkelijker aan alle eisen en regulaties van lokale en internationale overheidsinstanties te voldoen. Confirm zal anti-money laundering and combating the financing of terrorism (AML/CFT) analyses verzorgen op het Cardano netwerk.

Volgens Mel McCan, hoofd van technische integratie binnen het team van de Cardano Foundation, is een dergelijke stap noodzakelijk voor de grootschalige adoptie van cardano.

“AML/CFT analyses zijn essentieel voor een cryptocurrency om massa adoptie te krijgen binnen gereguleerde markten.”

Ook wordt het mogelijk voor alle exchanges, bewaarders en derden om de geschiedenis en herkomst van alle ADA tokens te traceren. Op deze manier hoopt de Cardano Foundation dat het project aantrekkelijker wordt voor grote instituties. Tegelijkertijd wordt de privacy bewaard zodat niet alle informatie in handen van kwaadwillenden kan belanden.

Confirm zal niet alleen AML/CFT voor de native token ADA toevoegen, maar voor alle tokens die draaien op de Cardano blockchain. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de politie een stuk makkelijk onderzoek kan doen naar diefstal en andere misdrijven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie