Timo Bult Timo Bult
05/09/2021 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2021 10:15

Cardano (ADA) gaat in oktober bij meerdere Afrikaanse landen op bezoek, wat gaan ze doen?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) gaat in oktober bij meerdere Afrikaanse landen op bezoek, wat gaan ze doen

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) ontwikkelaar Input Output (IOHK) is al sinds het begin gefocust op Afrika. Afrikaanse landen en Afrikanen kunnen volgens de ontwikkelaar profiteren van blockchain-technologie. In een recent interview met James O’Conner, IOHK directeur van Afrikaanse operaties, wordt duidelijk dat het project in oktober dit jaar door Afrika zal trekken om de technologie aan de verschillende landen te laten zien.

In april sloot IOHK al een grote deal met Ethiopië. 5 miljoen studenten daar krijgen een op Cardano-gebaseerde digitale identiteit waarmee bijvoorbeeld geverifieerde schoolrapporten opgeslagen kunnen worden. Dit vloeit voort uit een samenwerking tussen IOHK en het Ethiopische ministerie van educatie.

De ontwikkelaar wil de technologie nu aan nog meer landen gaan tentoonstellen. O’Conner spreekt over zeven tot acht landen waar de ontwikkelaar op bezoek zal gaan:

“In oktober doen we een roadshow. Dus Charles en ikzelf en een paar andere mensen van het IA-team zullen rondgaan, ik denk op dit moment ongeveer zeven of acht landen. We ontmoeten een aantal topfunctionarissen, hoge regeringsfunctionarissen, presidenten, die allemaal geïnteresseerd zijn in meer informatie over onze identiteitsoplossing.”

Enkele landen zouden naast interesse in de identiteitsoplossing ook interesse hebben in andere dingen die blockchain-technologie mogelijk maakt:

“Sommigen van hen zijn geïnteresseerd in digitale valuta van centrale banken (CBDC’s). Sommigen van hen zijn geïnteresseerd in mogelijkheden voor geldovermakingen en microfinanciering. Dus wat ze [IOHK] echt hebben geprobeerd te doen, is beginnen met het samenstellen van een toolbox van wat blockchain voor jou als natiestaat kan doen.”

Nederlands crypto project wint populariteit: inflatieverlaging van 20% naar 5%
Nederlands crypto project wint populariteit: inflatieverlaging van 20% naar 5%

Grote doelen

IOHK maakt er geen geheim van wat hun doelen zijn voor de langere termijn. Het bedrijf kan deze doelen echter niet alleen bereiken. De bedoeling is dat IOHK uiteindelijk de “fakkel overdraagt” aan de community:

“We hebben deze grote doelen – we willen dat 100 miljoen gebruikers Atala prism gebruiken. We willen dat een bepaald aantal natiestaten ons systeem gebruiken. We willen een Cardano-natie waar alle infrastructuur van één land op Cardano is gebouwd. […] Nou, dit gaat niet alleen met ons lukken … Als we willen schalen, moeten we ons gaan bezighouden met een bredere gemeenschap, en dat kunnen wij niet alleen meer zijn.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Twee bitcoin whales ontwaken na 10 jaar met miljoenenwinst
Welke crypto kochten whales deze week naast bitcoin?
Advertentie