Timo Bult Timo Bult
05/09/2021 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2021 10:15

Cardano (ADA) gaat in oktober bij meerdere Afrikaanse landen op bezoek, wat gaan ze doen?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) gaat in oktober bij meerdere Afrikaanse landen op bezoek, wat gaan ze doen

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) ontwikkelaar Input Output (IOHK) is al sinds het begin gefocust op Afrika. Afrikaanse landen en Afrikanen kunnen volgens de ontwikkelaar profiteren van blockchain-technologie. In een recent interview met James O’Conner, IOHK directeur van Afrikaanse operaties, wordt duidelijk dat het project in oktober dit jaar door Afrika zal trekken om de technologie aan de verschillende landen te laten zien.

In april sloot IOHK al een grote deal met Ethiopië. 5 miljoen studenten daar krijgen een op Cardano-gebaseerde digitale identiteit waarmee bijvoorbeeld geverifieerde schoolrapporten opgeslagen kunnen worden. Dit vloeit voort uit een samenwerking tussen IOHK en het Ethiopische ministerie van educatie.

De ontwikkelaar wil de technologie nu aan nog meer landen gaan tentoonstellen. O’Conner spreekt over zeven tot acht landen waar de ontwikkelaar op bezoek zal gaan:

“In oktober doen we een roadshow. Dus Charles en ikzelf en een paar andere mensen van het IA-team zullen rondgaan, ik denk op dit moment ongeveer zeven of acht landen. We ontmoeten een aantal topfunctionarissen, hoge regeringsfunctionarissen, presidenten, die allemaal geïnteresseerd zijn in meer informatie over onze identiteitsoplossing.”

Enkele landen zouden naast interesse in de identiteitsoplossing ook interesse hebben in andere dingen die blockchain-technologie mogelijk maakt:

“Sommigen van hen zijn geïnteresseerd in digitale valuta van centrale banken (CBDC’s). Sommigen van hen zijn geïnteresseerd in mogelijkheden voor geldovermakingen en microfinanciering. Dus wat ze [IOHK] echt hebben geprobeerd te doen, is beginnen met het samenstellen van een toolbox van wat blockchain voor jou als natiestaat kan doen.”

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Grote doelen

IOHK maakt er geen geheim van wat hun doelen zijn voor de langere termijn. Het bedrijf kan deze doelen echter niet alleen bereiken. De bedoeling is dat IOHK uiteindelijk de “fakkel overdraagt” aan de community:

“We hebben deze grote doelen – we willen dat 100 miljoen gebruikers Atala prism gebruiken. We willen dat een bepaald aantal natiestaten ons systeem gebruiken. We willen een Cardano-natie waar alle infrastructuur van één land op Cardano is gebouwd. […] Nou, dit gaat niet alleen met ons lukken … Als we willen schalen, moeten we ons gaan bezighouden met een bredere gemeenschap, en dat kunnen wij niet alleen meer zijn.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement