Timo Bult Timo Bult
27/04/2021 16:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2021 16:47

Cardano (ADA) samenwerking met Ethiopië bevestigd: Nieuw ID-systeem voor 5 miljoen studenten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) samenwerking met Ethiopië bevestigd Nieuw ID-systeem voor 5 miljoen studenten

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Er is mooi nieuws uit het Cardano (ADA) kamp gekomen! De samenwerking met de Ethiopische overheid is namelijk eindelijk bevestigd. Input Output Hong Kong (IOHK), de ontwikkelaar van Cardano, meldt op Twitter dat het samen met het Ministerie van Onderwijs aan een nationaal digitaal ID-systeem zal gaan werken.

De verwachting was dat de samenwerking al vorige maand bekend gemaakt zou gaan worden. Door trage processen binnen de overheid van het Afrikaanse land liep het echter vertraging op en dus moest men nog even wachten op een bevestiging. Die bevestiging is er nu dus eindelijk gekomen.

IOHK en Ethiopië zullen aan een nationaal ID-systeem werken dat op de blockchain gebouwd is. Het zal het voor 5 miljoen studenten in het land mogelijk maken om geverifieerde rapporten over schoolprestaties vast te leggen op de blockchain.

“Op basis van Atala PRISM, zal de ID het mogelijk maken om beveiligde records van onderwijsprestaties aan te maken voor 3.500 scholen, 5 miljoen studenten en 750.000 leraren, waardoor alle leerlingen verifieerbare digitale kwalificaties krijgen, de sociale mobiliteit wordt vergroot en lesplanning en -controle mogelijk wordt”

Het nieuwe systeem ligt in het hart van de Digitale Transformatie Strategie van Ethiopië. IOHK noemt de samenwerking “de grootste inzet van blockchain in de wereld.”

Vooralsnog zijn er geen verdere details vrijgegeven. De ontwikkelaar laat weten dat komende donderdag meer bekend gemaakt zal worden tijdens de Africa Special, een Cardano-evenement.

Eerder vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen over een interview van Forbes met Cardano-oprichter Charles Hoskinson. Tijdens dit interview zei hij dat “2021 echt het jaar is waarin alles voor ons samenkomt.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie