Roy van Krieken Roy van Krieken
27/04/2021 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2021 13:22

Cardano (ADA) oprichter in interview: “2021 is echt het jaar waarin alles voor ons samenkomt”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) oprichter in interview 2021 is echt het jaar waarin alles voor ons samenkomt

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

In een recent interview vertelde Charles Hoskinson over enkele belangrijke concepten binnen de blockchain-technologie in de context van het onderzoek en de ontwikkeling van Cardano (ADA). Hoskinson is mede-oprichter en CEO van Input Output Global (IOG), het bedrijf achter de ontwikkeling van Cardano.

Het interview met Charles Hoskinson werd op 26 april gepubliceerd door Forbes. In dit artikel worden de kernpunten van dat interview kort samengevat. Een van de punten die Hoskinson maakt is dat zijn bedrijf niet alleen een bijdrage aan Cardano levert, maar ook aan de gehele crypto-sector:

“We hebben gedurende een periode van drie jaar 102 wetenschappelijke papers gepubliceerd. Een groot onderdeel van die 102 papers was het creëren van een sterke theoretische basis voor cryptocurrencies in het algemeen, niet enkel voor Cardano. We hebben bijvoorbeeld een paper geschreven, GKL15, dat al meer dan 1,000 keer is geciteerd.”

Proof-of-Stake tegen Proof-of-Work

“Met proof-of-stake systemen, in plaats van mining, zeggen we: ‘We gaan jouw stake beoordelen, het behandelen als een kunstmatige loterij en dat zou betekenen dat jij gemiddeld zoveel zou moeten verdienen.’ Het voordeel van proof-of-stake is is dat je niet de gigantische vaste kosten hebt die je met proof-of-work systemen, zoals mining, wel hebt. Cardano is bijvoorbeeld 1,6 miljoen keer meer energie efficiënt dan Bitcoin.”

Over de toekomst van Cardano zei de oprichter het volgende:

“2021 is echt het jaar waarin alles voor ons samenkomt waar we de afgelopen vijf jaar van droomden. Dat houdt in: het on-chain bestuur, smart contracts, de metadata standard, de uitgifte van tokens en volledige decentralisatie. We laten landen hele mooie dingen doen en we genereren miljoenen gebruikers”

Het is duidelijk dat Cardano nog lang niet klaar is met ontwikkelen. Recent kwam ook al naar voren dat Input Output Hong Kong, het bedrijf van Charles Hoskinson, een groot aantal vacatures online had gezet en dat het bedrijf op zoek was naar extra man- en vrouwkracht als voorbereiding op een van de belangrijkste updates van Cardano die nog komen gaan zoals de introductie van smart-contracts.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie