Timo Bult Timo Bult
28/03/2021 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2021 15:11

Cardano’s (ADA) grote samenwerking met Ethiopië loopt vertraging op, oprichter legt uit waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano's (ADA) grote samenwerking met Ethiopië loopt vertraging op, oprichter legt uit waarom

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Voor een cryptocurrency-project is de ontwikkeling van de onderliggende technologie belangrijk. Dat is echter niet alles. Een project moet namelijk ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden in de echte wereld. Daarom kijken veel investeerders ook naar de samenwerkingen die een project aangaat. Een van de grotere samenwerkingen waar velen naar uitkijken is die tussen Cardano (ADA) en Ethiopië.

De deal met de overheid van Ethiopië zal volgens Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, miljoenen gebruikers naar het Cardano ecosysteem brengen. De deal zou echter al eind maart worden aangekondigd. Die aankondiging bleef uit en Hoskinson ging gisteren tijdens een AMA-sessie in op de vertraging:

“Dus nu gaat het rechtstreeks naar de minister om te tekenen. […] Dat is de laatste stap. We kwamen op een punt waarop we er alle vertrouwen in hadden, omdat iedereen wilde dat de deal doorging en er niemand anders bij betrokken was.”

Door bureaucratie zou de deal dus vertraging hebben opgelopen. Zoals het er nu naar uitziet zal ergens in april de aankondiging worden gedaan met daarin de precieze details van de samenwerking. Het blijft dus nog even afwachten.

Cardano heeft de pijlen gericht op Afrika om daar een verandering te kunnen brengen met blockchain-technologie. Tijdens dezelfde AMA liet Hoskinson weten dat Input Output Global nu naar Ethiopische universiteiten kijkt om daar verschillende initiatieven op te zetten. Dit initiatief zal daarna uitbreiden naar andere Afrikaanse landen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie