Timo Bult Timo Bult
30/04/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2021 11:04

Cardano (ADA) geeft Tanzanianen internetverbinding en digitale ID met nieuwe samenwerking

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) geeft Tanzanianen internetverbinding en digitale ID met nieuwe samenwerking

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA)’s ontwikkelaar Input Output gaat de samenwerking aan met World Mobile. De twee hebben als voornamelijkste doel om mensen in Tanzania zonder internetverbinding te verbinden met het internet en hen een digitale identiteit te geven.

De aankondiging dat Input Output gaat samenwerken met World Mobile werd gedaan tijdens de Cardano Africa Special die gisteren werd uitgezonden. World Mobile wil Tanzanianen een internetverbinding aanbieden via netwerk nodes die verbonden zijn met de Cardano blockchain.

Via deze nodes, die van groene energiebronnen hun stroom krijgen, krijgen mensen toegang tot het internet en kunnen zij gebruikmaken van online bankdiensten, zorg en educatie middels Atala PRISM, de digitale identiteitoplossing op Cardano.

Het verbinden van kleine dorpjes heeft volgens onderzoeken een groot effect op de economische activiteiten in deze regio’s. World Mobile doet al enkele jaren onderzoek en noemt resultaten als vissers die in twee jaar hun winsten hebben vervijfvoudigd dankzij de toegang tot het internet. Het doel is om tegen het eerste kwartaal van 2022 honderdduizenden klanten te verbinden met het netwerk, en daarbij dus Cardano’s Atala PRISM.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson legt in de aankondiging uit waarom hij denkt dat de samenwerking goed uit zal pakken:

“We zien blockchain als een krachtig instrument voor sociaal welzijn. Via onze digitale ID-oplossing, Atala PRISM, kunnen mensen die voorheen hun identiteit niet konden verifiëren, wat de toegang tot vitale diensten zoals de gezondheidszorg bemoeilijkt en vaak verhindert, dit nu wel doen. Met Atala PRISM kunnen burgers back-ups maken van belangrijke documenten, zoals kwalificaties of eigendomsdocumenten, waardoor terugkerende vluchtelingen hun huizen kunnen terugkrijgen. Uiteindelijk willen we een wereldwijde marktplaats creëren waar iedereen gelijke toegang heeft, ongeacht geografische locatie, cultuur of achtergrond.”

Cardano maakte deze week ook al bekend dat het met Ethiopië gaat samenwerken. Met dezelfde oplossing zullen onder andere studenten in het land een digitala ID kunnen krijgen. Dit zou meer dan 5 miljoen mensen naar het Cardano ecosysteem kunnen brengen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie