Timo Bult Timo Bult
24/05/2021 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2021 11:01

‘Cardano (ADA) houdt goed stand ten opzichte van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) tijdens crash’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Cardano (ADA) houdt goed stand ten opzichte van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) tijdens crash'

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De afgelopen weken hebben we verschillende crypto koersen met meer dan 50% terug zien vallen, waaronder die van bitcoin (BTC). Een altcoin zou echter opvallend goed stand hebben gehouden te midden van deze paniek, namelijk cardano (ADA). Dat laat Benjamin Cowen vandaag in zijn YouTube-video zien aan zijn meer dan 400.000 abonnees.

In de analyse stelt Cowen dat ADA-bezitters “geluk” hebben gehad dat de altcoin voorafgaand aan de crash nog een flinke pump maakte. In de periode van eind april tot midden mei wist ADA in waarde te verdubbelen om vervolgens een all-time high (ATH) neer te zetten van $2,46.

De dump was voor cardano onverminderd heftig. ADA zakte met zo’n 60% terug naar $1. Na een klein herstel bevindt ADA zich nu echter nog steeds boven het niveau van eind april. Dit terwijl cryptocurrencies als bitcoin en ethereum (ETH) nog diep in de min staan ten opzichte van eind april.

Daarnaast valt Cowen op dat terwijl bitcoin een harde crash maakte en daarmee de markt met zich meetrok, ADA juist in waarde is gestegen ten opzichte van ethereum, namelijk zo’n 60%. Tegen bitcoin steeg ADA in eerste instantie tevens in waarde. ADA/BTC werd op 17 mei uiteindelijk ook meegetrokken naar beneden. Maar alsnog staat ADA/BTC in de plus ten opzichte van het begin van deze dump.

Gisteren kwam Cardano nog positief in het nieuws. Er zijn nu namelijk meer dan 1 miljoen ADA wallets. Dit is een behoorlijke stijging ten opzichte van 1 januari. Toen waren er namelijk nog maar 200.000 wallets onderdeel van het netwerk.

Cardano zal de komende maanden een aantal grote updates doormaken. Waaronder de update die smart contracts zal activeren. Het project is ondertussen al verschillende grote samenwerkingen aangegaan zoals met twee Afrikaanse landen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie