Kevin Schijven Kevin Schijven
23/05/2021 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2021 18:04

Cardano (ADA) nu miljoen wallets maar koers blijft dalen, “je kunt geen 900% winst behalen zonder terugval”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) nu miljoen wallets maar koers blijft dalen, je kunt geen 900% winst behalen zonder terugval

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Er zijn nu meer dan een miljoen Cardano (ADA) wallets in de wereld. Dat kondigt de Cardano Community op 23 mei aan:

Er waren op 1 januari pas net iets meer dan 200 duizend ADA wallets, dat is dus een vervijfvoudiging sinds de jaarwisseling. Verder meldt de Cardano Community dat meer dan 70% van ADA in omloop nu vastzit in bijna 2.500 staking pools.

In gerelateerd nieuws meldt Cardano oprichter Charles Hoskinson, CEO van Input Out Hong Kong (IOHK), in een ask me anything (AMA) sessie dat hij nu miljardair is. Hoskinson geeft toe dat hij eigenlijk in 2017 al heel even miljardair was, maar toen crashten de koersen.

“Het kostte me drie jaar vanaf het moment dat ik mijn eerste cryptocurrency-bedrijf startte om miljonair te worden, en ik werd voor het eerst miljardair in 2017. Heel, heel kort. Markten stortten in en alles ging naar de hel, maar met mij ging het prima. En toen werd ik in 2021 weer miljardair.”

Hoskinson, tevens medeoprichter van Ethereum (ETH), meldt dat hij inmiddels geen ether meer bezit. De ADA koers zakt vandaag steeds verder omlaag en staat met een prijs van $1,21 vandaag 21% in de min en 50% onder zijn all-time high (ATH) van $2,45 die een week geleden werd bereikt. Toch staat de ADA koers nog bijna 600% in de plus in 2021.

“Welkom bij crypto. Dat is hoe crypto werkt. Het gaat ver omhoog, het gaat ver naar beneden. Jullie kunnen geen 900% winst behalen zonder enige terugval te verwachten. Dat is hoe de wereld werkt. Crypto is erg volatiel.

Markten hebben het moeilijk om innovatie in te prijzen, en ze hebben het moeilijk om de juiste winnaars en verliezers te kiezen. Er is vaak overenthousiasme en overrechtvaardiging voor allerlei dingen. En dan is er een terugval en worden mensen overdreven pessimistisch, en gooien ze het kind weg met het badwater weg, net zoals ze deden met de dotcom bloei.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie