Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Cardano (ADA) lanceert Shelley testnet voor volledige decentralisatie

Cardano (ADA) is een stapje dichterbij volledige decentralisatie gekomen. Het heeft namelijk het Shelley Network testnet gelanceerd, de eerste gedecentraliseerde implementatie van het “Ouroboros Genesis” consensus-algoritme. Dit blijkt uit een onlangs verschenen blogpost van IOHK, een technologiebedrijf dat zich bezighoudt met peer-to-peer oplossingen.

Ouroboros Genesis is een proof-of-stake (POS) protocol dat partijen gemakkelijk het protocol laat toetreden of opnieuw laat toetreden. Partijen hebben hiervoor slechts de informatie in het Genesis-block, het eerste datablok van een blockchain, nodig.

- Advertentie -

Met het gelanceerde testnet hopen IOHK en de Cardano-gemeenschap te kunnen testen hoe het Ouroboros-protocol zich gedraagt voordat het daadwerkelijk aan het mainnet wordt toegevoegd. Het team van Cardano stelt dat Shelley is ontworpen om volledige decentralisatie van het Cardano-netwerk mogelijk te maken.

Volgens het team zal Cardano 50 tot 100 keer zo gedecentraliseerd worden dankzij het protocol vergeleken met andere blockchain-projecten. Zo stelt Cardano:

Momenteel werkt Cardano Mainnet volgens een federatief model, waarbij alle nodes in het netwerk worden bestuurd door Cardano Foundation, IOHK of EMURGO. Als project is het primaire doel volledige decentralisatie, waarbij de meerderheid van de nodes door de gemeenschap wordt beheerd,

Het team gaat het testnet in verschillende scenario’s testen om eventuele problemen glad te kunnen strijken. Het nodigt hiervoor iedereen binnen de Cardano-gemeenschap uit om het testnet te testen.

Crypto Insider David heeft weer bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.724,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.780,22 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.808,56 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.854,43 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.854,43 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.724,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.780,22 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.808,56 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...