Timo Bult Timo Bult
28/09/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2019 09:45

Cardano (ADA) lanceert Shelley testnet voor volledige decentralisatie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
PwC: Cardano (ADA) is een enorm onderdeel van de gedecentraliseerde toekomst

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) is een stapje dichterbij volledige decentralisatie gekomen. Het heeft namelijk het Shelley Network testnet gelanceerd, de eerste gedecentraliseerde implementatie van het “Ouroboros Genesis” consensus-algoritme. Dit blijkt uit een onlangs verschenen blogpost van IOHK, een technologiebedrijf dat zich bezighoudt met peer-to-peer oplossingen.
Ouroboros Genesis is een proof-of-stake (POS) protocol dat partijen gemakkelijk het protocol laat toetreden of opnieuw laat toetreden. Partijen hebben hiervoor slechts de informatie in het Genesis-block, het eerste datablok van een blockchain, nodig.
Met het gelanceerde testnet hopen IOHK en de Cardano-gemeenschap te kunnen testen hoe het Ouroboros-protocol zich gedraagt voordat het daadwerkelijk aan het mainnet wordt toegevoegd. Het team van Cardano stelt dat Shelley is ontworpen om volledige decentralisatie van het Cardano-netwerk mogelijk te maken.
Volgens het team zal Cardano 50 tot 100 keer zo gedecentraliseerd worden dankzij het protocol vergeleken met andere blockchain-projecten. Zo stelt Cardano:

Momenteel werkt Cardano Mainnet volgens een federatief model, waarbij alle nodes in het netwerk worden bestuurd door Cardano Foundation, IOHK of EMURGO. Als project is het primaire doel volledige decentralisatie, waarbij de meerderheid van de nodes door de gemeenschap wordt beheerd,

Het team gaat het testnet in verschillende scenario’s testen om eventuele problemen glad te kunnen strijken. Het nodigt hiervoor iedereen binnen de Cardano-gemeenschap uit om het testnet te testen.
Crypto Insider David heeft weer bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie