Timo Bult Timo Bult
18/03/2021 18:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2021 18:39

Cardano (ADA) maakt een duikvlucht van jewelste; wat is eraan de hand?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) maakt een duikvlucht van jewelste wat is eraan de hand

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Voor bitcoin (BTC) was het een relatief rustige dag met geen al te grote koersschommelingen. Bij cardano (ADA) was dat een ander verhaal. De dag voor ADA was er een met een up, maar ook een behoorlijke diepe down!

Bitcoin (BTC) test na lichte daling belangrijke MA

Afgelopen nacht bereikte bitcoin een lokale piek nadat de koers eindelijk door die 4-uurs 50-Moving Average (MA) kon breken. Vanaf de weerstand bij $60.000 begon BTC vanaf 1 uur ’s nachts weer wat te dalen. Deze daling bracht de BTC prijs uiteindelijk om 15:00 terug bij de eerdergenoemde 50-MA.

Deze MA, die zich op dat moment bij $57.376 bevond, bood steun met een nieuwe stijging tot gevolg. Binnen vier uur tijd steeg 4% in waarde om opnieuw de $60.000 te testen. Het lijkt de bulls opnieuw niet te lukken om dit ronde bedrag te kraken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $58.536 op crypto exchange Coinbase. Voor nu blijven de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden.

De $60.000 is de eerstvolgende weerstandszone voor de koers. Een doorbraak door dit niveau zou een nieuwe aanval op het huidige prijsrecord kunnen betekenen. Omlaag zou de zone van $57.300 tot $56.700 steun kunnen bieden. Dit is de prijszone waar de 4-uurs 50-MA en de middellijn van de Bollinger Bands op hetzelfde tijdsframe zich bevinden. Zakt de koers hier doorheen dan zijn verdere dalingen niet uitgesloten.

Cardano (ADA) koers stijgt door nieuws, maar toen gebeurde dit!

En dan is er nog ADA. Vandaag werd de altcoin op cryptocurrency exchange Coinbase Pro genoteerd en de verwachtingen waren de afgelopen dagen hoog. Deze verwachtingen zorgden uiteindelijk voor een prijsstijging van maar liefst 43% sinds het nieuws naar buiten kwam.

Toen ADA eenmaal werd genoteerd op Coinbase Pro, zagen we een klassiek geval van buy the rumour, sell the news. De koers begon precies op het tijdstip van notering aan een duikvlucht van jewelste. Op dit moment staat ADA 11% in de min. Op het dieptepunt was dit zelfs 16%, en dat in enkele uren tijd!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie