Timo Bult Timo Bult
16/03/2021 18:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2021 18:42

Cardano (ADA) prijs schiet de lucht in na Coinbase Pro notering!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) prijs schiet de lucht in na Coinbase Pro notering!

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Groot nieuws voor Cardano (ADA)! Het professionele platform van Coinbase, Coinbase Pro genaamd, gaat de altcoin namelijk noteren op zijn handelsplatform. De koers van ADA schoot direct de lucht in nadat het positieve nieuws naar buitenkwam.

In een aankondiging schrijft Coinbase dat klanten vanaf vandaag cardano naar hun Coinbase Pro account kunnen sturen. De altcoin is nog niet te verhandelen, dat zal vanaf 18 maart kunnen. Hiervoor moet wel aan de liquiditeitsvereisten voldaan worden. Dit houdt in dat er genoeg vraag naar moet zijn. Dit zal hoogstwaarschijnlijk geen probleem vormen.

ADA zal dus nog niet op Coinbase.com te verhandelen zijn. Dit is het consumenten handelsplatform en een van de grootste exchanges op de markt. De verwachting is echter dat ADA binnenkort ook op dat platform zal worden genoteerd zoals dat met andere cryptocurrencies ook gebeurde.

De verwachting is dat cardano door veel meer investeerders verhandeld zal gaan worden. Coinbase heeft namelijk veel actieve gebruikers in de Verenigde Staten. De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, kondigt het nieuws aan met: “Welkom bij de familie, Coinbase.” Hij zei verder:

“Ik ben zo blij om die aankondiging vandaag te zien. Het is een lange weg geweest. Daar is heel hard aan gewerkt.”

Het nieuws lanceerde cardano direct de lucht in. Vanochtend leek er al het een en ander te borrelen aangezien veel crypto-koersen daalden terwijl ADA relatief stabiel bleef. Het nieuws zorgde uiteindelijk voor een lancering van maar liefst 20% tot een piek van tot nu toe $1,28.

Cardano kwam toevallig vanmiddag nog in het nieuws. Bloomberg heeft de altcoin namelijk toegevoegd aan Bloomberg Terminal, wat een positief teken is voor het project.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie