Timo Bult Timo Bult
16/03/2021 15:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2021 15:53

Cardano (ADA) ondanks kritiek serieus genomen door grote investeerders

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) ondanks kritiek serieus genomen door grote investeerders

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) is een van die altcoins die vaak besproken worden in het cryptonieuws. Daarnaast is het project vooral in Nederland enorm populair. De Ethereum killer is nog volop in ontwikkeling en grote updates hebben de afgelopen tijd gezorgd voor behoorlijke prijsstijgingen. Maar de vraag blijft of Cardano een grote slag kan slaan in zijn strijd met Ethereum, het grootste smart contract platform op de markt.

De bekende crypto investeerder en CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, vroeg zich onlangs af of er überhaupt een bull case voor Cardano gemaakt kan worden. Hij schreef enkele dagen geleden op Twitter:

“Ik ben bearish, maar bel volgende week met @IOHK_Charles [oprichter van Cardano]. Misschien kan hij me ervan overtuigen dat ik het mis heb. Voor mij gewoon te hoge marktkapitalisatie voor de hoeveelheid betrokkenheid.”

Ondertussen laat Cardano-oprichter Charles Hoskinson aan Bloomberg weten dat op dit moment ten minste 100 bedrijven die op dit moment op Ethereum zitten, overwegen om naar Cardano te komen. Toch blijft men, waaronder Novogratz, kritisch op het project, en terecht. Zo werkt Input Output al jaren aan Cardano zonder dat er daadwerkelijk een eindproduct op de markt is verschenen. En echt grote projecten hebben nog niet laten weten interesse te hebben in een verhuizing naar Cardano. Hoskinson zei daarover het volgende tegen Bloomberg:

“We hebben het goed gedaan, maar het betekende dat we een van de laatsten waren die op de markt kwamen. Mijn doel is om hele landen op deze blockchain te laten draaien. Ik geef niets om Uniswap en CryptoKitties en andere dingen. Het is een zeepbel, en het komt en gaat, zoals Pet Rocks en Beanie Babies [speelgoed verzamelobjecten].”

Desalniettemin krijgt Cardano steeds meer aandacht nu het ook daadwerkelijk grote updates doorvoert. Terwijl smart contracts nog altijd niet actief zijn op het platform, werd het onlangs toegevoegd aan de Bloomberg Terminal. Dit is een data terminal die vooral gebruikt wordt door institutionele beleggers. Dit kan als teken worden gezien dat Cardano, ondanks de traagheid van het project, serieus wordt genomen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie