Timo Bult Timo Bult
08/07/2021 09:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 12:02

Cardano (ADA) nu de populairste crypto op handelsplatform eToro, haalt bitcoin (BTC) in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) nu de populairste crypto op handelsplatform eToro, haalt bitcoin (BTC) in

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) is in het tweede kwartaal van dit jaar populairder geworden onder investeerders. Dat is onder andere te zien aan het feit dat nu meer investeerders ADA bezitten dan bitcoin (BTC) op handelsplatform eToro. Cardano is hiermee de populairste cryptocurrency op het platform en heeft bitcoin dus ‘geflipped.’

In het tweede kwartaal nam de vraag naar cardano op eToro met 51% toe. Ook de vraag naar bitcoin nam weer toe, dit keer mer 42%. Opvallend is dus dat de vraag naar Cardano harder is gestegen en de cryptocurrency nu de populairste crypto van het platform is geworden.

Simon Peters, crypto-analist bij eToro, denkt dat de stijging te maken heeft met de aankomende updates die Cardano zal gaan doorvoeren dit jaar. “Tijdens Q2 heeft Cardano een duidelijkere roadmap gepubliceerd voor de aankomende Alonzo hardfork.” Alonzo is de update die smart contracts zal lanceren op het netwerk. Dat die mogelijkheid er nu aan komt is een belangrijke ontwikkeling, aldus Simons:

“Deze upgrade zal aanzienlijk zijn omdat het ontwikkelaars in staat zal stellen projecten op het netwerk te bouwen, waardoor Cardano zichzelf kan positioneren als een echte ‘concurrent’ van bijvoorbeeld Ethereum. […] De prijs van ADA steeg in het afgelopen kwartaal met 15 procent, wat suggereert dat beleggers optimistisch zijn over de Alonzo hard fork en Cardano’s vermogen om Ethereum op lange termijn uit te dagen.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ook Ethereum (ETH) werd populairder

Gedurende het tweede kwartaal zag ook ethereum (ETH) een toename in populairteit, namelijk 79%. Ook dit heeft waarschijnlijk te maken met een aankomende update. Ethereum zal namelijk in augustus de London hardfork doorvoeren. Deze update brengt onder andere de langverwachte EIP-1559 met zich meer.

Deze update maakt transactiekosten op Ethereum stabieler en voorspelbaarder door een soort basiskosten te introduceren. Deze basiskosten worden na een transactie vernietigd waardoor ether een deflatoire cryptocurrency wordt. Naar verwachting zou dat een zeer positieve impact op de prijs van ethereum kunnen hebben doordat het aanbod dan afneemt. Onlangs ontving de update eindelijk een lanceerdatum!


eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal is in gevaar.

76% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie