Timo Bult Timo Bult
20/03/2021 10:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2021 10:55

Cardano (ADA) nu ook toegevoegd aan Coinbase.com, hoe reageerde de koers?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) nu ook toegevoegd aan Coinbase.com, hoe reageerde de koers?

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Er is weer goed nieuws te melden voor cardano (ADA)! De grote Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft de altcoin nu namelijk ook aan zijn reguliere exchange platform toegevoegd. De koers reageerde gisteravond met een stijging, al was het niet zo explosief als de eerdere stijging deze week.

Coinbase is een van de grootste exchanges in de wereld. Cardano was er echter tot voor kort niet beschikbaar. Onlangs werd aangekondigd dat ADA toegevoegd wordt aan Coinbase Pro, het professionele platform van de exchange. Dit zorgde uiteindelijk voor een stijging van meer dan 40%.

Nu wordt de altcoin dus ook aan Coinbase.com toegevoegd, wat je kan zien als het consumentenplatform. Dit is goed nieuws aangezien veel meer handelaren nu ADA kunnen verhandelen via Coinbase. In de aankondiging valt te lezen:

“Vanaf vandaag [gisteren] ondersteunt Coinbase Cardano (ADA) op Coinbase.com en in de Coinbase Android- en iOS-apps. Klanten van Coinbase kunnen nu ADA kopen, verkopen, converteren, verzenden, ontvangen of opslaan. ADA is beschikbaar in alle door Coinbase ondersteunde regio’s.”

Helaas was de reactie van de koers niet zo sterk als de eerdere Coinbase Pro aankondiging. Toch steeg ADA zo’n 7% in waarde. Vervolgens zakte de koers ook weer terug waarmee ADA weer op het niveau van voor de aankondiging terecht is gekomen.

Cardano is de afgelopen week vaak in het nieuws gekomen vanwege een aantal grote updates. Ook de institutionele beleggers lijken steeds meer interesse in de altcoin te krijgen. Dit blijkt onder andere uit het feit dat het open interest op futurescontracten flink is gestegen en zelfs bijna de $1 miljard aantikt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie