Timo Bult Timo Bult
30/06/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2021 06:08

Cardano (ADA) opslagoplossing IAGON ontvangt miljoeneninvestering

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) opslagoplossing IAGON ontvangt miljoeneninvestering

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

IAGON, een Noorse startup die zich richt op het ontwikkelen van een oplossing voor gedecentraliseerde opslag en cloud computing, heeft $3,4 miljoen opgehaald bij investeerders. Het geld zal gebruikt worden om een gedecentraliseerd opslagnetwerk te ontwikkelen op Cardano (ADA).

De $3,4 miljoen werd opgehaald bij een aantal grote namen. De ronde werd geleid door LedgerLink Labs. Durfkapitaalfondsen die mee investeerden waren Blockchain Israel, Coinsgroup, Launchpool en nog een aantal andere bekende namen in de investeringswereld.

De investering zal IAGON helpen een gedecentraliseerd opslagnetwerk te ontwikkelen dat op Cardano gelanceerd zal worden. Gebruikers kunnen met de oplossing grote mediabestanden, big data en kleine dagelijkse bestanden via het Cardano-netwerk opslaan. IAGON heeft al een dergelijke oplossing op Ethereum (ETH) gelanceerd.

De medeoprichter van IAGON, Navjit Dhaliwal, laat in een reactie weten dat blij te zijn met de brede steun. Ook hoopt hij een gedecentraliseerd alternatief te worden op Amazon’s AWS oplossingen:

“We zijn verheugd dat we de steun hebben gekregen van zo’n breed netwerk van investeerders in het crypto-ecosysteem, met een bijzondere focus op Cardano […] Met de steun van de cryptogemeenschap, zowel institutionele als grassroots, zijn we klaar om het gedecentraliseerde alternatief te worden voor AWS en alle andere Big Tech-cloudinfrastructuren.”

Wanneer IAGON zover zal zijn, is nog niet duidelijk. De ontwikkeling van het platform zal grotendeels afhankelijk zijn van Cardano zelf. Het blockchain-netwerk is namelijk nog niet volledig operationeel. Wel wordt verwacht dat Cardano dit jaar nog smart contracts zal lanceren. Op dat moment zal het voor gedecentraliseerde oplossingen mogelijk worden om op Cardano te lanceren.

De verwachtingen voor Cardano zijn behoorlijk hoog. Zo kwamen er in de afgelopen drie weken maar liefst 60.000 nieuwe stakers bij op het netwerk. In dit artikel lees je meer over deze ontwikkeling.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie