Roy van Krieken Roy van Krieken
05/09/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2021 14:15

Cardano (ADA) update een mislukking? Charles Hoskinson noemt de negativiteit ‘FUD’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) update een mislukking? Charles Hoskinson noemt de negativiteit ‘FUD’

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Een paar dagen geleden heeft Cardano (ADA) een belangrijke nieuwe stap gemaakt. Op het testnet van Cardano zijn onlangs namelijk de smart contracts geactiveerd. Dit is inmiddels de laatste fase van de Alonzo update.

In eerste instantie zorgde deze ontwikkeling voor een enorme koersstijging. De prijs van cardano bereikte namelijk de magische grens van $3. Sindsdien zijn er echter ook geluiden naar buiten gekomen dat de smart contracts op het testnet wellicht niet functioneren naar de behoren.

Terra’s Do Kwon nu een jaar in de bak: dit is het bizarre verhaal
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Is Cardano stuk?

Dit kwam voor eerste naar buiten toen een screenshot van de discussie tussen enkele Reddit gebruikers op Twitter werd gedeeld. Deze gebruikers zouden problemen hebben met de concurrency, of gelijktijdigheid, van de Miniswap exchange op Cardano. 

Het transactiemodel van Cardano, EUTXO, zou niet in staat zijn om meer dan een enkele transactie per block te kunnen verwerken. Dit zou betekenen dat Miniswap praktisch nutteloos is.

Let wel, op Twitter werd dit verspreid door Anthony Sassano, een bekende persoon binnen de Ethereum (ETH) gemeenschap. Hij is niet bepaald fan van Cardano en de concurrentiepositie die dit project heeft met Ethereum. Velen stellen dan ook dat dit niets meer is dan een lastercampagne.

Desalniettemin werden de geluiden over eventuele problemen bij Cardano luider naar aanleiding van dit bericht van Sassano. Deze problemen zouden het einde zijn van Cardano en de bedrijfsvoering van het team achter Cardano werd door het slijk gehaald.

Advertentie

Opheldering

Inmiddels is er ook de broodnodige opheldering over deze Twitter drama boven water gekomen. Volgens SundeaSwap Labs, een exchange die gebaseerd is op het Cardano netwerk, is er helemaal geen sprake van problemen met de concurrency. Zij stellen dat het mogelijk is om honderden transacties per block te verwerken.

Ook de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, heeft zich uitgesproken over de kwestie. Hij geeft aan dat de zogenaamde problemen puur het resultaat van fear, uncertainty & doubt (FUD) zijn. 

“Reddit is het niet eens, Twitter is het niet eens, Telegram is het niet eens. Jongens, het is ruis en FUD. Het is oprecht een van de moeilijkste dingen om een schaalbaar distributed systeem te bouwen dat decentraal is en waar Byzantijnse partijen worden toegelaten.”

Volgens hem is er weinig aan de hand. Daarnaast legt hij uit dat Cardano in de toekomst ook extensief gebruik zal maken van schaaloplossingen zoals Ethereum dat op dit moment ook doet. Hij geeft Hydra als voorbeeld als een dergelijke oplossing.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie