Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Cardano (ADA) viert 3e verjaardag: ‘Wij doen dingen die Ethereum (ETH) besloot te negeren’

Cardano (ADA) vierde onlangs alweer zijn derde verjaardag. Ondanks dat het project relatief jong is vergeleken met projecten als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), zag de community van Cardano de afgelopen jaren een enorme groei. IOHK oprichter, Charles Hoskinson, blikte in een YouTube-video terug op de afgelopen jaren.

Cardano is een populair cryptocurrency-project. De code waarop het netwerk draait is namelijk uniek omdat het volledig is gecontroleerd volgens de wetenschappelijke methode. Onlangs lanceerde het project een van zijn meest gehypte updates; Shelley.

- Advertentie -

Sinds die update kunnen gebruikers hun ADA staken. Dit is het vastzetten van cardano om zo mee te helpen aan de beveiliging van het netwerk. Op dit moment is maar liefst 50,8% van alle ADA vastgezet voor dit doeleinde en dus kent Shelley een behoorlijk goede start.

Hoskinson zegt nu uit te kijken naar de volgende fase. De Goguen fase zal smart contracts introduceren op het Cardano-netwerk. Mogelijk dat dit een deel van de decentralized finance (DeFi) markt aan kan trekken nu Ethereum met hoge transactiekosten kampt.

Daarnaast kijkt de oprichter met verbazing naar de groei van de community. Hij zei:

“De gemeenschap is zo enorm gegroeid dat het ongelooflijk is. Ik denk dat we verviervoudigd zijn. Er zijn tegenwoordig zeven keer zoveel transacties op dagelijkse basis dan tijdens ons tweede jubileum.”

Hij voegde er ten slotte aan toe dat Cardano het grootste project van zijn leven is, zelfs groter dan Ethereum:

“Dit is het grootste project waar ik ooit in mijn leven aan heb gewerkt, inclusief Ethereum. Het is enorm in omvang en schaal, we doen dingen die Vitalik koos om te negeren, weg te lopen omdat ze gewoon te moeilijk zijn.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.162,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.956,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.966,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.010,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.041,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.162,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.956,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.966,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.010,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.041,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...