Timo Bult Timo Bult
19/11/2021 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2021 19:30

Cardano (ADA) wordt binnenkort genoteerd aan grote Europese exchange

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) wordt binnenkort genoteerd aan grote Europese exchange

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Goed nieuws voor Cardano (ADA)! Een van Europa’s grootste cryptocurrency exchanges, Bitstamp, gaat de altcoin namelijk binnenkort op zijn platform noteren. Dat maakte de exchange onlangs bekend in een aankondiging.

Bitstamp is naar eigen zeggen ’s werelds oudste cryptocurrency exchange. Het bedrijf staat in Luxemburg geregistreerd en heeft een groot aanbod aan altcoins, waaronder ethereum (ETH), chainlink (LINK), algorand (ALGO) en dus binnenkort ook cardano, de zesde grootste cryptocurrency van de markt.

In de aankondiging introduceert de exchange Cardano kort. Zo valt te lezen:

“Cardano is een platform dat tools en technologie biedt aan innovators en visionairs om hen te helpen, zoals Cardano zelf zegt, “macht te herverdelen van structuren zonder verantwoordelijkheid naar de marges met individuen”. Het open-sourceproject heeft grote ambities: een samenleving creëren die veiliger, transparanter en eerlijker is. Het is ontworpen als de basis waarop positieve wereldwijde verandering kan worden geïnitieerd.”

De notering van cardano gaat, zoals bekend met nieuwe noteringen, stapsgewijs. Op dinsdag 23 november kunnen gebruikers ADA storten en opnemen. Een dag later zullen zij vervolgens limit orders kunnen plaatsen. Later op die dag zullen deze orders ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. Zodra alles naar verwachting verloopt en er genoeg liquiditeit is, zullen alle order types worden geactiveerd voor cardano. De handel in cardano zal in handelsparen met bitcoin (BTC), euro en dollar mogelijk worden.

Cardano heeft het de afgelopen maanden behoorlijk moeilijk. De altcoin wist begin september nog de $3 aan te tikken maar is sindsdien met 40% in waarde gedaald. Het project bevindt zich nog in de beginfase van zijn ontwikkeling, zo zijn er nog niet al teveel projecten op het netwerk te vinden. Mogelijk dat deze relatieve stilte bijdraagt aan de tegenvallende prestaties.

Desalniettemin zijn institutionele investeerders nog altijd geïnteresseerde in het project. ADA fondsen zagen onlangs een netto instroom van $16,4 miljoen en waren daarmee een van de populairste fondsen onder de altcoins in een lange tijd. CoinShares geeft echter aan dat het “geen waarneembare katalysator kan identificeren” waarom ADA zo goed presteerde afgelopen week. Wellicht heeft het met positieve beleggerssentiment te maken omtrent “World computer” coins.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie