Timo Bult Timo Bult
19/11/2021 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2021 19:30

Cardano (ADA) wordt binnenkort genoteerd aan grote Europese exchange

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) wordt binnenkort genoteerd aan grote Europese exchange

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Goed nieuws voor Cardano (ADA)! Een van Europa’s grootste cryptocurrency exchanges, Bitstamp, gaat de altcoin namelijk binnenkort op zijn platform noteren. Dat maakte de exchange onlangs bekend in een aankondiging.

Bitstamp is naar eigen zeggen ’s werelds oudste cryptocurrency exchange. Het bedrijf staat in Luxemburg geregistreerd en heeft een groot aanbod aan altcoins, waaronder ethereum (ETH), chainlink (LINK), algorand (ALGO) en dus binnenkort ook cardano, de zesde grootste cryptocurrency van de markt.

In de aankondiging introduceert de exchange Cardano kort. Zo valt te lezen:

“Cardano is een platform dat tools en technologie biedt aan innovators en visionairs om hen te helpen, zoals Cardano zelf zegt, “macht te herverdelen van structuren zonder verantwoordelijkheid naar de marges met individuen”. Het open-sourceproject heeft grote ambities: een samenleving creëren die veiliger, transparanter en eerlijker is. Het is ontworpen als de basis waarop positieve wereldwijde verandering kan worden geïnitieerd.”

De notering van cardano gaat, zoals bekend met nieuwe noteringen, stapsgewijs. Op dinsdag 23 november kunnen gebruikers ADA storten en opnemen. Een dag later zullen zij vervolgens limit orders kunnen plaatsen. Later op die dag zullen deze orders ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. Zodra alles naar verwachting verloopt en er genoeg liquiditeit is, zullen alle order types worden geactiveerd voor cardano. De handel in cardano zal in handelsparen met bitcoin (BTC), euro en dollar mogelijk worden.

Cardano heeft het de afgelopen maanden behoorlijk moeilijk. De altcoin wist begin september nog de $3 aan te tikken maar is sindsdien met 40% in waarde gedaald. Het project bevindt zich nog in de beginfase van zijn ontwikkeling, zo zijn er nog niet al teveel projecten op het netwerk te vinden. Mogelijk dat deze relatieve stilte bijdraagt aan de tegenvallende prestaties.

Desalniettemin zijn institutionele investeerders nog altijd geïnteresseerde in het project. ADA fondsen zagen onlangs een netto instroom van $16,4 miljoen en waren daarmee een van de populairste fondsen onder de altcoins in een lange tijd. CoinShares geeft echter aan dat het “geen waarneembare katalysator kan identificeren” waarom ADA zo goed presteerde afgelopen week. Wellicht heeft het met positieve beleggerssentiment te maken omtrent “World computer” coins.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie