Kevin Schijven Kevin Schijven
16/11/2021 12:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2021 12:44

Bitcoin en altcoin fondsen bereiken record na 13e week van netto instroom, cardano fondsen zien groei

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en altcoin fondsen bereiken record na 13e week van netto instroom, cardano fondsen zien groei

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cryptocurrency fondsen zagen afgelopen week, tussen 8 en 12 november, een netto instroom van maar liefst $150,9 miljoen. Dat meldt investeringsbedrijf CoinShares op 15 november:

Afgelopen week was alweer de dertiende week op rij dat crypto investeringsproducten een positieve netto instroom zagen, na de lange reeks van uitstromen afgelopen zomer.

Daardoor bereikt de totale instroom dit jaar een nieuw record van maar liefst $9 miljard en beheren de fondsen een recordtotaal van maar liefst $83 miljard assets under management, of AUM.

Bitcoin (BTC) investeringsproducten namen afgelopen week weer de voortouw en zagen een instroom van $97,5 miljoen. Daardoor komt de AUM voor bitcoin fondsen op een record van $55,7 miljard uit. Toch is dat een behoorlijke afname met een week eerder, toen een ongekende $1,45 miljard instroomde door de lancering van de eerste bitcoin futures exchange-traded funds (ETF’s) in de VS.

Daarna volgt ethereum (ETH) met een netto instroom van $17,3 miljoen afgelopen week waardoor de AUM op $20,7 miljard uitkomt. Dan volgt cardano (ADA). ADA fondsen waren afgelopen week met een netto instroom van $16,4 miljoen een van de populairste fondsen onder de altcoins in een lange tijd. CoinShares geeft echter aan dat het “geen waarneembare katalysator kan identificeren” waarom ADA zo goed presteerde afgelopen week. Wellicht heeft het met positieve beleggerssentiment te maken omtrent “World computer” coins.

Daarnaast zien we ook solana (SOL) producten het weer goed doen met een instroom van $9,8 miljoen, gevolgd door polkadot (DOT) fondsen met $5,2 miljoen en ripple (XRP) producten met $3,1 miljoen. TRON (TRX) producten zagen echter een (hele kleine) netto uitstroom van $1 miljoen.

Men moet wel rekening houden dat de cijfers over afgelopen week gaan, de dip van afgelopen nacht zit hier dus niet in berekend. Daardoor komen vandaag veel van de bovenstaande cijfers lager uit.

CoinShares meldt overigens verder dat de volumes in de tweede helft van 2021 ook lager uitkomen dan in eerste helft van 2021. Het gemiddelde dagelijkse volume ligt momenteel op $750 miljoen en lag toen op $960 miljoen. Dat is een daling van bijna 22%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie