Timo Bult Timo Bult
04/08/2020 08:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2020 08:05

'Cardano (ADA) wordt het op een na populairste smart contract-platform'

icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Cardano (ADA) wordt het op een na populairste smart contract-platform'

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Volgens blockchain-securitybedrijf Quantstamp heeft Cardano (ADA) sinds de lancering van Shelley “een van de beste codebases binnen de blockchain-sector.” Volgens het bedrijf zal Cardano hierdoor uitgroeien tot een van de populairste smart contract-platformen.
In een reactie aan Cointelegraph stelt Jaye Harril van Quantstamp dat Cardano dankzij zijn Shelley update flink in populariteit zal toenemen. Het zal alleen Ethereum (ETH) voor zich laten, maar zal zijn grote rivaal Tezos (XTZ) juist ver achter zich laten:

“De overstap naar het Shelley-tijdperk betekent dat Cardano tegen het einde van het jaar het op één na populairste smart contract-platform zal zijn, met alleen Ethereum voor zich. Wanneer we kijken naar zijn Proof-of-Stake systeem valt Tezos nu in het niet.”

Shelley is de meest recente update van Cardano. Met de update overhandigde het bedrijf achter de initiële ontwikkeling van Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), de sleutels aan de community. Daarnaast kunnen gebruikers nu eindelijk ADA staken. 
Volgens de CEO van Quantstamp, Richard Ma, heeft Cardano nu een van de beste codebases van de industrie. Volgens hem is het duidelijk dat de kwalitatief hoogwaardige code voortvloeit uit een enorme inzet en vele tests:

“Het is duidelijk dat ze veel interne inspanningen hebben geleverd om de code degelijk te testen en goed te ontwikkelen, wat wordt onderbouwd door de vlotte lancering. We hebben onlangs ook prysm van eth 2.0 gecontroleerd en we zouden zeggen dat het in termen van kwaliteit, vergelijkbaar met prysm, een van de beste codebases is die we hebben gezien.”

Kritiek van EOS (EOS) oprichter: “Het platform is te sloom”

Terwijl Shelley live is, zijn nog niet alle mogelijke functies actief op het netwerk. Zo kunnen er nog geen smart contracts ontwikkeld worden op het netwerk. De CEO van IOHK, Charles Hoskinson, kreeg hier onlangs kritiek over van de oprichter van EOS (EOS), Daniel Larimer.
Volgens hem dient Cardano maar een enkele applicatie en dat is als valuta. Daarnaast zou het platform te sloom zijn. Hoskinson reageerde op de kritiek door te melden dat smart contracts nog dit jaar naar Cardano zullen komen:

“Smart contracts en Native assets komen dit jaar, onze latency is lager dan die van ethereum – het dominante DeFi-platform (hydra brengt het onder de seconde) om satoshi te citeren: Sorry, ik heb geen tijd om het je uit te leggen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie