Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

‘Cardano (ADA) wordt het op een na populairste smart contract-platform’

Volgens blockchain-securitybedrijf Quantstamp heeft Cardano (ADA) sinds de lancering van Shelley “een van de beste codebases binnen de blockchain-sector.” Volgens het bedrijf zal Cardano hierdoor uitgroeien tot een van de populairste smart contract-platformen.

In een reactie aan Cointelegraph stelt Jaye Harril van Quantstamp dat Cardano dankzij zijn Shelley update flink in populariteit zal toenemen. Het zal alleen Ethereum (ETH) voor zich laten, maar zal zijn grote rivaal Tezos (XTZ) juist ver achter zich laten:

“De overstap naar het Shelley-tijdperk betekent dat Cardano tegen het einde van het jaar het op één na populairste smart contract-platform zal zijn, met alleen Ethereum voor zich. Wanneer we kijken naar zijn Proof-of-Stake systeem valt Tezos nu in het niet.”

- Advertentie -

Shelley is de meest recente update van Cardano. Met de update overhandigde het bedrijf achter de initiële ontwikkeling van Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), de sleutels aan de community. Daarnaast kunnen gebruikers nu eindelijk ADA staken. 

Volgens de CEO van Quantstamp, Richard Ma, heeft Cardano nu een van de beste codebases van de industrie. Volgens hem is het duidelijk dat de kwalitatief hoogwaardige code voortvloeit uit een enorme inzet en vele tests:

“Het is duidelijk dat ze veel interne inspanningen hebben geleverd om de code degelijk te testen en goed te ontwikkelen, wat wordt onderbouwd door de vlotte lancering. We hebben onlangs ook prysm van eth 2.0 gecontroleerd en we zouden zeggen dat het in termen van kwaliteit, vergelijkbaar met prysm, een van de beste codebases is die we hebben gezien.”

Kritiek van EOS (EOS) oprichter: “Het platform is te sloom”

Terwijl Shelley live is, zijn nog niet alle mogelijke functies actief op het netwerk. Zo kunnen er nog geen smart contracts ontwikkeld worden op het netwerk. De CEO van IOHK, Charles Hoskinson, kreeg hier onlangs kritiek over van de oprichter van EOS (EOS), Daniel Larimer.

Volgens hem dient Cardano maar een enkele applicatie en dat is als valuta. Daarnaast zou het platform te sloom zijn. Hoskinson reageerde op de kritiek door te melden dat smart contracts nog dit jaar naar Cardano zullen komen:

“Smart contracts en Native assets komen dit jaar, onze latency is lager dan die van ethereum – het dominante DeFi-platform (hydra brengt het onder de seconde) om satoshi te citeren: Sorry, ik heb geen tijd om het je uit te leggen.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.216,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.216,15 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...