Shane Kuijpers
24/09/2021 17:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2021 17:09

Cardano (ADA) zet in op DeFi: stablecoin hub Ardana gaat samenwerken met COTI (COTI)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) zet in op DeFi stablecoin hub Ardana gaat samenwerken met COTI (COTI)

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) zet steeds meer in op Decentralized Finance (DeFi). Dit heeft ertoe geleid dat klanten behoefte hebben aan veilige opties voor fiatgeld en stablecoins

Om aan die behoefte te voldoen heeft Cardano een tijdje terug al Ardana in het leven geroepen. Ardana is een stablecoin hub op het Cardano netwerk. Ardana moet er voor zorgen dat stablecoin betalingen mogelijk gaan worden op ADAPay, het betaalsysteem van Cardano. Dankzij Ardana zullen klanten in staat zijn om met ADAPay te betalen, op plaatsen waar stablecoins geaccepteerd worden. 

Ondertussen is COTI (COTI) ook een samenwerking aangegaan met Ardana, zoals te lezen was in een officiële aankondiging. Miljoenen handelaren wereldwijd zullen toegang hebben tot stablecoin betalingen via het Cardano netwerk. De volatiliteit van cryptocurrencies wordt hiermee vermeden. Shahaf Bar-Geffen, CEO van COTI had het volgende te zeggen:

“Vandaag doet COTI zijn eerste stappen wat betreft DeFi op Cardano, waarvan we geloven dat het enorm zal zijn. We zijn blij om samen te werken met het opmerkelijke team van Ardana om nieuwe Cardano Native Assets naar ADAPay te brengen en onze operatie op te schalen”. 

In de aankondiging van COTI kwam Ryan Matovu, oprichter van Ardana ook aan bod:

“Zowel COTI als Cardano hebben een waardepropositie die onmiddellijk toepasbaar is op onze dagelijkse levens, ongeacht waar we ons bevinden. Als het op e-commerce aankomt, is het binnen onze visie om onze stablecoin in staat te stellen deel te nemen aan alle facetten van het leven – van on chain yield farming, tot het financieren van de daadwerkelijke yield farming off chain”. 

Nederlandse cryptoanalist voorspelt Polkadot koersexplosie van 500%
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Cardano Summit 2021

Dit weekend (25 en 26 september) zal de Cardano Summit 2021 plaatsvinden. Hier zullen alle (aanstaande) ontwikkelingen rondom Cardano besproken worden. De Plutus dAppStore is een van de onderwerpen die op de planning staat, evenals de verdere uitwerking van smart contracts en Cardano’s plannen in Afrika. De volledige agenda kun je hier vinden.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie