Thom Derks Thom Derks
12/12/2022 09:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2022 09:54

Cardano CEO: 15 december mogelijk uitslag Ripple vs SEC rechtszaak

icon-altcoins
Altcoin nieuws
CEO de Ripple predice veredicto de juez en demanda contra XRP este año

Foto: Immersion Imagery/Shutterstock

Het is volgens Cardano (ADA) oprichter en CEO Charles Hoskinson mogelijk dat de rechter op 15 december al oordeelt in de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Securities and Exchange Commission (SEC). Daarmee zou de slepende rechtszaak tussen de twee grootheden na een strijd van twee jaar ten einde komen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Catastrofale impact XRP rechtszaak

In een video van 10 december geeft Hoskinson aan dat de uitslag van de rechtszaak weleens een catastrofale impact op de industrie kan hebben. “Ik hoorde geruchten dat de rechtszaak tussen Ripple en de SEC weleens op 15 december ten einde kan komen en dat kan catastrofale gevolgen hebben voor de industrie”, aldus Hoskinson.

Toch is hij ook optimistisch over de toekomst. “Maar los van wat er zal gebeuren, is het een decentraal ecosysteem waar de gebruikers de controle over hebben. De Verenigde Staten van Amerika hebben niet de macht om te bepalen of Cardano blijft leven of niet, dat doen jullie, dat is de kracht van een decentraal ecosysteem”, zo ging Hoskinson verder.

Voor de gecentraliseerde tak van de industrie ziet Hoskinson dus mogelijke beren op de weg. Als de SEC deze zaak wint en de XRP token van Ripple inderdaad kwalificeert als een effect, dan kan deze zomaar van alle beursplatformen verdwijnen en wacht andere tokens mogelijk hetzelfde lot.

Advertentie

Ripple gemeenschap is niet blij

Overigens is de Ripple-gemeenschap niet blij met de inmenging van Hoskinson, die volgens hen vooral negatief is over Ripple en de XRP token. Er heerst binnen de crypto-gemeenschap een gevoel dat Ripple de zaak weleens in zijn voordeel kan beslechten, maar Hoskinson gaat daar vooralsnog niet in mee.

Afgelopen week was een andere crypto CEO ook al van mening dat Ripple de zaak tegen de SEC zal verliezen.

Verder is het ook belangrijk om te zien dat verschillende juridische experts er een tegengestelde mening op nahouden. Uiteindelijk maakt dat het lastig om de uitkomst van de zaak te voorspellen. Het lot van Ripple en de XRP token ligt nu in handen van de Amerikaanse rechter.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie