Roy van Krieken Roy van Krieken
07/12/2022 19:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2022 19:25

Crypto CEO: Ripple gaat rechtszaak met SEC over XRP verliezen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP investeerders spannen rechtszaak aan tegen Coinbase

Foto: Maksim Safaniuk/Shutterstock

De CEO van crypto bedrijf Chia Network, Gene Hoffman, heeft vandaag op Twitter bekend gemaakt dat hij verwacht dat Ripple (XRP) de beruchte rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gaat verliezen. Volgens hem is het bijna onvermijdelijk dat de rechter vaststelt dat XRP een security, ofwel effect, is.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ripple rechtszaak

De rechtszaak tussen Ripple en de SEC loopt al bijna twee jaar en nog altijd heeft de rechter geen uitspraak gedaan. De centrale kwestie in de zaak is de vraag of de XRP tokens die Ripple in het verleden had verkocht als securities gezien kunnen worden. 

De SEC is van mening dat Ripple namelijk XRP tokens als zodanig heeft verkocht, zonder dat het hiervoor de benodigde licenties in handen had. Ripple ontkent dat XRP een security zou kunnen zijn.

CEO Hoffman is van mening dat de SEC het hier aan het juiste eind heeft. Volgens hem zullen de argumenten van Ripple niet genoeg zijn om de rechter in de zaak te overtuigen van hun gelijk. Dat zou uiteraard betekenen dat Ripple de zaak verliest met alle gevolgen van dien.

“De enige uitkomst is dat een federale rechter zal oordelen dat Ripple’s verkoop van XRP, XRP tot een effect maakte.”

Is XRP een security?

Daarnaast heeft de SEC al decennia geen vergelijkbare section 5 zaak verloren, stelt Hoffman. Ook werd onlangs bekend dat een ander crypto project, LBRY, een aparte rechtszaak met de SEC verloor. Daarna werd de LBRY token als security aangemerkt. Volgens Hoffman is deze zaak vrijwel hetzelfde als de lopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Al met al ziet Hoffman de kansen voor Ripple dus niet rooskleurig in. Hoewel Hoffman uiteraard enkel zijn mening uitspreekt, laat het wel een ander geluid horen vanuit de crypto gemeenschap dan we gewend zijn.

Wat de uiteindelijke uitkomst van de rechtszaak gaat zijn zullen we mogelijk spoedig horen. Het lijkt er sterk op dat de eindfase in de zaak is aangebroken. Zo heeft het Ripple-kamp deze week hun laatste verdediging bij de rechter ingediend. Wanneer de rechter precies met een uitspraak zal komen is niet bekend.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie