Simon Bosch Simon Bosch
08/11/2022 11:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2022 11:12

LBRY verliest rechtszaak tegen SEC: gevolgen voor Ripple?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Un conocido criptoinvestigador demandado por difamación

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Eind 2021 klaagde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) crypto-bedrijf Ripple aan. Die rechtszaak loopt nog steeds, maar ondertussen zit de SEC niet stil. Ook crypto-bedrijf LBRY werd aangeklaagd, maar die zaak is nu wél voorbij. Helaas is het niet goed afgelopen voor LBRY.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

LBRY verliest: token is een effect

LBRY heeft een open-source platform voor auteurs die niet in zee willen met een uitgever of mediabedrijf. Maar het bedrijf heeft ook een eigen gelijknamige token die het gebruikt als vergoeding voor schrijvers. “LBRY is voor [het] uitgeven [van teksten] wat Bitcoin is voor geld,” benadrukt LBRY op Twitter. Een hele logische stap eigenlijk, en bovendien geen uitzondering in de crypto-industrie.

Maar de SEC was minder blij met de constructie waarmee het bedrijf de token verkocht. De token zou namelijk een verwachting op omzet scheppen voor investeerders in de token, en dat maakt het volgens de regulator per definitie een aandeel.

Helaas heeft het bedrijf de rechtszaak verloren, zo schrijft het op Twitter. De populaire crypto-jurist James K. Filan legt uit dat LBRY een belangrijke verdediging van zijn argumenten heeft verloren, waardoor de SEC eigenlijk de facto al heeft gewonnen.

LBRY benadrukt dat het ironisch genoeg nog steeds niet weet hoe het wél op een legale manier een publieke blockchain in de Verenigde Staten zou kunnen introduceren.

Advertentie

Gevolgen voor Ripple en XRP?

De LBRY-rechtszaak lijkt erg veel op die van Ripple. Dit bedrijf wordt er ook van beschuldigd dat het zijn token, XRP, heeft verkocht als een ongeregistreerd effect. De constructie is erg vergelijkbaar, omdat de SEC van mening is dat beide bedrijven de verkopen hebben gebruikt om hun operationele kosten te dekken.

Of dit bij Ripple het geval was moet nog blijken, maar de situatie bij LBRY geeft aan dat Ripple misschien niet zo sterk staat als je zou verwachten. De verwachting is dat het geschil tussen de SEC en Ripple uiterlijk tot april 2023 zal duren en dat de SEC deze zaak zal aanhalen in de XRP rechtszaak.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie