Roy van Krieken Roy van Krieken
31/12/2021 15:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2021 15:23

Ripple rechtszaak duurt uiterlijk tot april, aldus advocaat

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple rechtszaak duurt uiterlijk tot april, aldus advocaat

Foto: Migren art/Shutterstock

De beruchte rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) duurt intussen al een jaar en nog altijd heeft de rechter geen definitief oordeel gegeven. De rechtszaak hangt als een donkere wolk boven Ripple, maar volgens een advocaat van het bedrijf is het einde in zicht.

Ripple wordt door de SEC beschuldigd van de illegale verkoop van XRP tokens als ongeregistreerde effecten. Ripple is het uiteraard volstrekt oneens met deze beschuldigingen van de SEC.

Een ETF voor XRP is meer dan welkom, zegt Ripple CEO Brad Garlinghouse
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple rechtszaak

Advocaat Jeremy Hogan, in dienst als juridisch adviseur binnen het XRP2 project, verwacht dat in de eerste helft van het volgende jaar de rechtszaak zal concluderen. Volgens hem is het waarschijnlijk dat in april het hoofdstuk wordt afgesloten. Een worst case scenario is volgens Hogan een einde van de rechtszaak in de zomer van 2022.

In november gaf de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, ook al aan dat de rechtszaak langzaam het einde nadert. Volgens hem zal de rechtszaak ergens in 2022 eindigen. Daarnaast heeft Garlinghouse goede moed dat de uitspraak van de rechter in het voordeel zal zijn voor Ripple.

“We zien uitstekende voortgang, ondanks een langzaam juridisch proces.”

Ripple overwinning?

Ook de CEO van de Amerikaanse crypto exchange Coinbase was positief verrast door de huidige staat van de rechtszaak. Volgens hem gaat de rechtszaak simpelweg beter dan verwacht.

Daarnaast zou 2021 een waanzinnig jaar geweest zijn voor Ripple, aldus Garlinghouse. Ondanks de rechtszaak heeft Ripple nieuwe mijlpalen bereikt en ziet het toekomstperspectief er heel aardig uit. Het bedrijf blijft op de achtergrond constant doorontwikkelen.

Hiervoor moet er natuurlijk wel een overwinning behaald worden in de lopende rechtszaak. Wie er gaat winnen is nu nog niet te zeggen, maar als we onder meer Jeremy Hogan en Brad Garlinghouse mogen geloven zal een uitslag niet jaren meer op zich laten wachten. De komende maanden zullen enorm interessant worden voor XRP investeerders.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie