Kevin Schijven Kevin Schijven
24/11/2021 13:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2021 13:45

Wanneer komt de Ripple rechtszaak ten einde? CEO spreekt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Wanneer komt de Ripple rechtszaak over XRP ten einde?

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Ripple, het bedrijf achter XRP, aanklaagde. Ripple wordt beschuldigd van de illegale verkoop van $1,3 miljard aan XRP als ongeregistreerde effecten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple maakt voortgang

Volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse begint de rechtszaak langzamerhand zijn einde te naderen. Hij beweert in een interview met CNBC, gepubliceerd op 23 november, dat Ripple “goede voortgang” maakt in de rechtszaak.

“Het is duidelijk dat we goede vragen zien van de rechter. De rechter beseft dat dit niet alleen om Ripple gaat; dit zal bredere implicaties hebben.”

Aldus Garlinghouse. Hij beweerde vaker dat de rechtszaak niet alleen een aanval op Ripple is, maar op de gehele cryptocurrency markt. Daar is lang niet iedereen het mee eens. Deze zaak lijkt vooral te gaan over de hoge mate van centralisatie omtrent XRP tegenover de meer decentrale aard van andere crypto.

Garlinghouse meldt dat hij verwacht dat de rechtszaak ergens in 2022 zal concluderen. De markt is nog altijd gespannen over wat de gevolgen kunnen zijn. Onlangs zei Brian Armstrong, CEO van Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange van de VS, dat hij denkt dat de rechtszaak beter gaat dat hij verwacht had. Coinbase was eind vorig jaar een van de eerste grote beurzen die onmiddellijk XRP van het handelsplatform verwijderde toen de aanklacht werd gepubliceerd.

XRP houders mogen zich aansluiten

Vorige maand kregen een groep XRP houders, onder leiding van XRP fan John Deaton, te horen dat zij zich toch niet als gedupeerden bij de rechtszaak mogen aansluiten. Zij mogen wel deelnemen in de vorm van “amici curiae,” letterlijk vertaald “vrienden van de rechtbank.” Zij zijn dan geen onderdeel meer van de rechtszaak, maar mogen de rechtbank nog wel adviseren.

Ondertussen is Ripple wel door aan het ontwikkelen. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat het een nieuwe dienst opzet voor ondernemingen en financiële instellingen om ook crypto als bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en litecoin (LTC) te kunnen kopen en verkopen. Het wordt een soort vergelijkingssite voor de beste prijs.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie