Kevin Schijven Kevin Schijven
10/11/2021 07:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2021 07:13

Ripple (XRP) slaat nieuwe weg in en omarmt bitcoin, ethereum, litecoin, DeFi, en meer met nieuwe dienst

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) slaat nieuwe weg in en omarmt bitcoin, ethereum, litecoin, DeFi, en meer met nieuwe dienst

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter XRP, breidt uit en gaat nu ook andere cryptocurrencies verhandelen. Het bedrijf kondigt op 9 november een nieuwe dienst hiervoor aan, de Ripple Liquidity Hub:

De Ripple Liquidity Hub is een nieuwe dienst waarmee klanten bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH), ethereum classic (ETC) en natuurlijk XRP kunnen kopen en verkopen.

De dienst zal fungeren als een soort vergelijkingssite die meerdere cryptocurrency-exchanges en andere aanbieders afzoekt naar de beste prijs. De hub wordt verbonden aan het On Demand Liquidity (ODL) platform van Ripple en is vooral bedoeld voor ondernemingen en financiële instellingen.

“We weten heel goed dat er behoefte is aan eenvoudig en efficiënt liquiditeitsbeheer. Crypto en financiële instellingen zijn ingebed in ons DNA. Het is dus volkomen logisch dat onze klanten, terwijl ze zich voorbereiden op een crypto wereld, toegang willen tot dezelfde vertrouwde one-stop-shop voor het kopen, verkopen en houden van crypto-activa die ons eigen uitgebreide werk met financiële instellingen heeft mogelijk gemaakt.”

Aldus Asheesh Birla, algemeen directeur van Ripple. Hij meldt dat Ripple eigenlijk al twee jaar lang gebruik maakt van het product en het begin volgend jaar beschikbaar zal maken voor andere bedrijven.

Ripple zal in eerste instantie samenwerken met andere custodians, oftewel bewaardiensten, maar is wellicht van plan om in de toekomst een eigen custodial dienst te bouwen. De eerste partner voor de hub is al binnen: Coinme, een Amerikaanse bitcoin ATM bedrijf.

Daarnaast is Ripple ook van plan om decentralized finance (DeFi) diensten aan te bieden met bijvoorbeeld staking, het vastzetten van crypto om liquiditeit te leveren in ruil voor een beloning. Ook wil Ripple wellicht in de toekomst non-fungible tokens (NFT’s) aanbieden. “Dit is pas het begin,” zegt Birla op Twitter:

Slaat Ripple nu een nieuwe weg in vanwege de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC)? Ondertussen is de “Swell” conferentie van Ripple gaande:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie