Kevin Schijven Kevin Schijven
06/10/2021 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2021 14:05

XRP houders uitgesloten van Ripple rechtszaak met SEC, krijgen wel “amici curiae” status

icon-altcoins
Altcoin nieuws
XRP houders uitgesloten van Ripple rechtszaak met SEC, krijgen wel amici curiae status

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

De beruchte rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) krijgt weer een staartje.

Een groep XRP houders, onder leiding van advocaat John Deaton, zelf ook een XRP fan, wilden zich aansluiten bij de rechtszaak als mogelijke gedupeerden. De rechter heeft het verzoek echter geweigerd:

Rechter Analisa Torres weigert het verzoek omdat de SEC dan gedwongen zou worden om ook handhavingsacties te ondernemen tegen de XRP houders. Het zou ook de rechtszaak enorm kunnen vertragen terwijl de XRP houders juist vroegen om een snelle oplossing.

Toch worden de XRP houders niet helemaal uitgesloten. Ze kunnen deelnemen aan de rechtszaak in de vorm van “amici curiae,” letterlijk vertaald “vrienden van de rechtbank.” Zij zijn dan geen onderdeel meer van de rechtszaak, maar mogen de rechtbank nog wel adviseren en informatie verstrekken.

“De rechtbank komt tot de conclusie dat de amici status een goede balans vormt tussen het toestaan ​​van de beklaagden om hun belang in deze zaak te doen gelden en de partijen de controle over het proces te laten behouden.”

Toch zien veel XRP voorstanders dit als een winst. Wellicht bestond de vrees dat zij helemaal niet gehoord zouden worden. Ripple advocaat Stuart Alderoty zegt:

“XRP houders hebben altijd gezegd dat de rechtszaak van de SEC een directe aanval op hen is. Nu is het officieel. De uitspraak van het Hof stelt John Deaton in staat zijn “betekenisvolle perspectief” te delen om het Hof te helpen “een juiste beslissing te nemen”. Weer een belangrijke (en positieve) ontwikkeling.”

Deaton, ook eigenaar van de bovenstaande Crypto Law US, lijkt vooral gericht te zijn op waarom ethereum (ETH) ooit wel “vrijstelling” kreeg, maar XRP niet. Het verschil in de mate van centralisatie tussen beide cryptocurrencies lijkt hij echter te ontwijken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie