Timo Bult Timo Bult
26/10/2021 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2021 10:05

“Ripple rechtszaak gaat beter dan verwacht,” aldus Coinbase CEO – Gaat de exchange XRP weer noteren?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple rechtszaak gaat beter dan verwacht, aldus Coinbase CEO - Gaat de exchange XRP weer noteren

Foto: rafapress/Shutterstock

De CEO van de grootste crypto exchange in de Verenigde Staten, Coinbase, schaart zich achter Ripple (XRP). Vandaag tweette Brian Armstrong: “De Ripple rechtszaak gaat beter dan verwacht,” en nu gaan er geruchten rond dat Coinbase de altcoin binnenkort weer gaat noteren. Is dit waarschijnlijk?

Armstrong schreef vanochtend het volgende in een tweet:

“De Ripple-zaak lijkt beter te gaan dan verwacht. Ondertussen realiseert de SEC zich dat het aanvallen van crypto politiek onpopulair is (omdat het consumenten schaadt).”

En voegde hier nog aan toe: “De ironie is dat de mensen die ze zogenaamd beschermen degenen zijn die hen nu aanvallen.” Hiermee doelt Armstrong waarschijnlijk onder andere op recente ontwikkelingen waarin XRP-houders mee wilden doen aan de rechtszaak. Daar ging de rechter toen niet in mee. Wel kregen de XRP-houders in kwestie de status “vrienden van de rechtbank,” een positie waarin zij de rechtbank wel mogen adviseren en informatie mogen aanleveren.

De uitspraken van de CEO van Coinbase veroorzaken nu geruchten dat XRP mogelijk alsnog weer wordt genoteerd op de exchange. De verwijdering van de altcoin in januari dit jaar zorgde voor een enorme koers crash. Maar of Coinbase XRP nu weer zal toevoegen is nog maar de vraag.

Coinbase, een beursgenoteerd bedrijf, kreeg het eerder al aan de stok met de Securities and Exchange Commission (SEC), de tegenpartij in de Ripple rechtszaak. Dat ging toen om een nieuw leenproduct dat Coinbase wilde lanceren. De exchange heeft toen afgezien van dit product. Het zou dus onverwacht zijn als Coinbase nu opeens wel tegen de stroming van de SEC in zou gaan.

Ripple wordt verdacht van het verkopen van XRP als security, oftewel effect, zonder dat zij daar de benodigde licenties voor hadden. De rechtszaak loopt al een behoorlijke tijd en het lijkt er niet op dat er binnenkort een einde komt aan dit hoofdstuk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie