Simon Bosch Simon Bosch
06/12/2022 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2022 10:15

XRP rechtszaak tussen Ripple en SEC na twee jaar bijna voorbij

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Waarom analisten bezorgd zijn over de XRP koers

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Het heeft bijna twee jaar geduurd, maar de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zit er bijna op. Ripple heeft zijn allerlaatste document ingediend bij de rechter, die gaat nu bepalen wie van de twee partijen het meest gelijk krijgt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

De huidige stand van de Ripple rechtszaak

Afgelopen weekend heeft Ripple’s team van advocaten zijn laatste verdediging ingeleverd, zo blijkt uit een document dat de in de XRP-gemeenschap populaire advocaat James K. Filan heeft gelinkt. Hierin vraagt Ripple de rechter om een gunstige uitslag, wat neerkomt op een schikking of een overwinning.

Veel analisten verwachten dat Ripple de zaak niet gaat verliezen, en zelfs dat er een redelijke kans op een overwinning is. Het bedrijf heeft namelijk twee jaar lang zijn beste beentje voor gezet.

Laatstgenoemde heeft namelijk lang om de zaak heen gedraaid, zoals met de belangrijke Hinman-e-mails. Hierin zou voormalig SEC-directeur William Hinman hebben verklaard dat ethereum (ETH) en bitcoin (BTC) geen effecten (Engels: ‘securities’) zijn, maar dat ze feitelijk voorrang krijgen op de rest van de markt. Dit zou eigenlijk neerkomen op marktmanipulatie, omdat deze twee coins hierdoor onterecht voorrang krijgen op de rest.

In oktober was in het ripple nieuws te lezen dat de advocaten van Ripple eindelijk documenten omtrent de e-mails in handen hadden gekregen.

Advertentie

Sell-the-news op komst voor XRP koers?

De zaak is al sinds eind december 2020 bezig – bijna twee jaar dus. Ook is het al een tijd duidelijk dat de SEC soms zijn boekje ver te buiten gaat. Dat betekent dat bulls al ruim de tijd hebben gehad om te kopen, en dit zou precies een probleem kunnen vormen.

Toen Ethereum overstapte van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake met The Merge daalde de prijs kort daarna. Ook in dat geval hadden investeerders ruim de tijd om te kopen, er was dus eigenlijk niemand meer over om te kopen. Dit zou ook het geval kunnen zijn met Ripple’s XRP-token. Of dit gaat gebeuren is koffiedik kijken, maar uitsluiten kunnen we het helaas niet. Nu Ripple de laatste documenten heeft ingediend nadert de rechtszaak dus zijn einde, al kan het nog steeds vrij lang duren voordat dat einde er ook daadwerkelijk komt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Advertentie