Timo Bult Timo Bult
10/04/2022 08:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2022 08:29

Goed voor Ripple rechtszaak? SEC e-mails suggereren belangenverstrengeling

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
SushiSwap dice cooperar con la SEC, tras la citación judicial

Foto: Billion Photos/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is nog altijd verwikkeld in een rechtszaak met Ripple (XRP), zoals je vaker in het ripple nieuws kan lezen. De toezichthouder wordt zo nu en dan beschuldigd van het selectief toepassen van wet- en regelgeving op crypto-projecten. En uit onlangs gepubliceerde e-mails blijkt dat deze beschuldigingen wel eens serieus kunnen zijn. Er lijkt namelijk spraken te zijn van belangenverstrengeling.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Uitgelekte e-mails goed voor Ripple rechtszaak?

Empower Oversight, een onderzoeks- en klokkenluidersorganisatie, publiceerde vrijdag 200 SEC-documenten. Dit komt bovenop de 1000 al eerder gepubliceerde documenten afkomstig van de toezichthouder. In deze documenten zijn wat sappige details te vinden, en dan met name in de e-mails.

Zo zou de voormalig SEC-official William Hinman een direct financieel belang hebben gehad in Simpson Thacher, zijn oude advocatenkantoor. De SEC waarschuwde hem in een e-mail af te zien van zaken waarmee ook Simpson Thacher in aanraking komt. Hinman werd ook aangeraden om geen contact te zoeken met zijn oude advocatenkantoor als daar geen reden voor is.

Toch ontmoette Hinman een van de partners bij het advocatenkantoor op meerdere gelegenheden. Het zou gaan om drie ontmoetingen nadat de SEC de waarschuwing had gegeven. Daarnaast zou hij ook een medeoprichter en vroege investeerder in Ethereum (ETH) hebben ontmoet vlak voor Hinman’s speech in 2018 waarin hij vaststelde dat Ethereum geen effect is.

Verdere belangenverstrengelingen bij de SEC

En dat is precies waar de XRP rechtszaak om draait; is de cryptocurrency een effect of niet? Zo ja, dan zou Ripple de wet hebben overtreden en zal het waarschijnlijk miljarden aan boetes moeten betalen. Bovendien is het waarschijnlijk dat dit het einde is van het bedrijf in de Verenigde Staten.

Het feit dat Hinman vaststelde dat ethereum geen effect is, is opvallend. Het eerder genoemde advocatenkantoor Simpson Thacher was namelijk lid van de Enterprise Ethereum Alliance, een groep die zich inzet voor de promotie van Ethereum voor zakelijk gebruik.

Kortom, deze documenten kunnen wel eens een interessante rol gaan spelen in de Ripple rechtszaak. Empower Oversight stelt dat “de recente documenten meer vragen oproepen dan dat ze antwoorden geven.” De organisatie zal de SEC verder onder druk zetten om meer duidelijkheid te verschaffen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie